Ilyen volt a Piros Orr bohócdoktorok Boldogság világnapi akciója a BKK járatain

  • PIROS ORR Bohócdoktorok vidították fel március 20-án reggel a BKK és a BKV járatain utazókat

Március 20-a a Boldogság Világnapja. A PIROS ORR Bohócdoktorok Alapítvány, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. közös kampányának keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön a bohócdoktorok pozitív üzenetei szóltak egész nap a hangosbemondókból, a reggeli órákban pedig a 2-es és a 47/49-es villamos vonalán személyesen is találkozhatott velük az utazóközönség.

„Üdvözöljük utasainkat!

Kérjük, mozgassák át arcizmaikat! Nézzenek a szemben ülőre és mosolyogjanak rá!

Vidám utazást kívánnak a PIROS ORR Bohócdoktorok, a BKK és a BKV a Boldogság világnapján!”

Ilyen, és ehhez hasonló üzeneteket hallhattak tegnap a BKK járatain utazók. 

A 2-es, illetve a 47/49-es villamoson pedig Dr. Sztracsatella és Dr. Walter csalt mosolyt az utasok arcára, de volt, aki még dalra is fakadt velük együtt.

Íme az erről készült videó:

 

Az akció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a nevetés és a humor pozitív hatással van a testi és a mentális egészségünkre, általános közérzetünkre.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival humort és nevetést vigyen az arra rászorulók életébe. Nap mint nap látogatnak kórházi gyermekosztályokat, sérült gyerekekkel foglalkozó intézményeket és idősotthonokat, hogy a nehéz helyzetben lévő gyerekek és idősek mentális és érzelmi jóllétét segítsék.

A gyerekekből a kórházi tartózkodás, a műtétek, a megterhelő vizsgálatok félelmet váltanak ki, amit nem tudnak feldolgozni. Kutatások bizonyítják, hogy a nevetés hozzájárul a betegek felépüléséhez, regenerációjához, és segít abban is, hogy a kórházban töltött idő kevésbé legyen megterhelő. A bohócdoktorok munkájuk során a humort és számos művészeti eszközt használnak, ezzel nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról. A PIROS ORR bohócdoktorok mára a gyermekkórházak részévé váltak, több helyszínen már a műtétek előkészítésében is részt vesznek és az általuk megteremtett barátságos, pozitív légkör által segítik a gyógyulást.

Mit tehetünk azért, hogy általános boldogságérzetünket növeljük? Az első lépés lehet egy belső törekvés arra, hogy nehéz helyzetekben is optimisták tudjunk maradni, emellett kulcsfontosságú szerepet játszanak társas kapcsolataink és a minket körülvevő emberekkel való interakcióink minősége, hangvétele, legyen szó családtagjainkról, munkatársainkról, vagy éppen a velünk együtt utazókról.

„A közösségi közlekedés sokkal többről szól, minthogy eljussunk A pontból B pontba; egy nagyszerű lehetőség arra is, hogy megosszuk egymással az élményeinket, vagy odafigyeljünk embertársainkra” – nyilatkozta Kovács Bendegúz. A BKK szakmai szóvivője hozzátette: „A PIROS ORR Bohócdoktorokkal együttműködve a Boldogság világnapján különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy a nehezebb sorsú emberek – akik a gyógyulásuk útján haladnak – is érezzék, hogy figyelnek rájuk. Hiszünk abban, hogy a közösségi közlekedés színtere lehet a pozitív változásoknak, ahol a törődés és a figyelmesség kézzelfogható formát ölthet.”

A BKV Zrt., minden olyan kezdeményezésből szívesen veszi ki a részét, amellyel – a főváros legnagyobb közlekedési cégeként is – erősítheti az összetartozás érzését, jókedvűbbé, derűsebbé, tartalmasabbá tudja tenni az utazással eltöltött perceket, félórákat. Figyelünk arra, hogy utasainkat megerősítsük abban, hogy szolgáltatásainkkal igyekszünk minél kényelmessebbé tenni a hétköznapokat, miközben arra is ügyelünk, hogy megragadjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel picit színesebbé válik a közlekedés világa.

Már nem először támogatjuk a PIROS ORR Bohócdoktorok Alapítvány kampányát, hiszen kezdeményezésük összecseng társaságunk hitvallásával: célunk a fővárosban közlekedők lehető legjobb kiszolgálása, olyan utazási körülmények megteremtése, amelyben minden résztvevő otthon érzi magát” – emelte ki a BKV az együttműködésről szólva.

- bdpst24.hu

Check Also

Már az utolsó simításokat végzik az ország legnagyobb kulturális rendezvényéhez

‌ Már csak két nap és ismét itt a nyár legjobban várt programja, hazánk legnagyobb …