Közel 100 magyarországi töltőállomásán kezd gyógyszerek forgalmazásába az OMV

  • Tavasztól országszerte 99 OMV kúton elérhetők vény nélkül kapható gyógyszerek, étrend-kiegészítők és orvostechnikai eszközök
  • A készletben olyan termékek kaptak elsősorban helyet, amelyek utazás közben gyakran előforduló egészségügyi problémák tüneteit enyhítik 
  • Az OMV a biztonság és a környezetvédelem mellett kiemelt figyelmet fordít az egészségre is
 

Tavasztól már 99 OMV töltőállomáson elérhetők vény nélkül kapható gyógyszerek országszerte. A Goodwill Pharma Nyrt.-vel együttműködésben megvalósuló forgalmazás részeként láz- és fájdalomcsillapítók, orr- és szemcseppek, vitaminok, valamint gyulladáscsökkentők kapnak helyet a töltőállomások kínálatában. 

Az OMV Hungária Kft. a növekvő igényeket figyelembe véve döntött a vény nélkül kapható gyógyszerek, orvostechnikai eszközök, valamint étrend-kiegészítők forgalmazása mellett, amelyet egy 10 kútra kiterjedő tesztidőszak előzött meg. A pozitív tapasztalatokat követően idén úgy döntött a vállalat, hogy az értékesítést további 89 töltőállomására terjeszti ki, így az OMV magyarországi hálózatának már mintegy 50 százalékában elérhetők a készítmények.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a gyógyszerek értékesítése kizárólag a 14. évüket betöltött személyek részére engedélyezett, visszavételre pedig nincs lehetőségük a töltőállomásoknak. A vásárlók a készítményekkel kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ minősítésével rendelkező MDD gyógyszer-információs rendszerben, a töltőállomáson üzemelő digitális kioszkon, vagy a nyomtatott betegtájékoztató alapján tájékozódhatnak. Az értékesítésben résztvevő kutakon egyben díjmentesen leadható gyógyszerhulladék. 

 

- bdpst24.hu

Check Also

Széfbe zárt receptúra: pizzériát nyitott a Neverland, Pallag Dávid és Botos Tamás felelnek a konyháért

A szabadulószobáiról ismert Neverland új egységgel lett gazdagabb, ahol a kovászos nápolyi pizzáké a főszerep, …