Újabb „telt házas” tárlatmegnyitó Debrecenben

  • Angyal születik, majd elolvad a hó Gonda Zoltán kiállításán a Kölcsey Központban

Nem Gond(a) 80! címmel nyílt meg Gonda Zoltán festőművész kiállítása március 1-jén, pénteken a Bényi Galériában. A közönséget és az alkotót először Szalai Andrea galériavezető köszöntötte, majd Puskás István alpolgármester osztotta meg személyes gondolatait az ünnepelt Gonda Zoltánnal kapcsolatban. 

Mészáros Zsófia szaxofonművész produkciója után a kiállítást Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg. A budapesti szakember először felidézte, hogy nem első alkalommal vesz részt Gonda Zoltán kiállításán: tíz évvel ezelőtt a szintén jubileumi tárlatát nyitotta meg az alkotónak. – A színvallás, a hitvallás és a vallás folytonossága van jelen Gonda életművében. A realitás és a látomás egyszerre jelenik meg a képein, ezzel teret engedve a képzeletnek, mégsem hagy minket annyira szabadon, mint az absztrakt alkotások – fogalmazott. 

A közelmúltban Debrecen Kultúrájáért Díjjal kitüntetett Gonda Zoltán művei megtalálhatóak hazai és külföldi múzeumokban, képtárakban és magángyűjtőknél egyaránt, alkotásaival Lengyelországban, Litvániában, Hollandiában, Németországban, Romániában, Kínában, Kanadában, az USA-ban, Szlovákiában és Macedóniában is találkozhatunk. 

Gonda Zoltán tavaly ünnepelte 80. születésnapját, munkáit az érdeklődők március 14-ig láthatják a Bényi Galériában.

A fotókat Jakkel Rudolf készítette.

- bdpst24.hu

Check Also

Környezetbarát, csúcstechnológiás kávépörkölőt nyitott Budaörsön a Röast Coffee

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a 100 százalékban hazai tulajdonú Roastar …