A nők és a diplomácia

  • Különleges program nőnap alkalmából a Cervantes Intézetben

Nőnap alkalmából A nők és a diplomácia címmel rendez közös eseményt a budapesti Cervantes Intézet és a Chilei Köztársaság magyarországi Nagykövetsége március 7-én 18 órától a Cervantes Intézetben. A program célja, hogy fókuszba helyezzék a nők vezetői képességeit, és elismerjék a diplomácia területén elért eredményeiket. Az estet Gabriela Mistral versrészleteinek dramatizált felolvasása nyitja, amit a Nők a diplomáciában című könyv alapján készült virtuális fotókiállítás megnyitója követ. 

A diplomáciát világszerte javarészt a férfiak irányítják, és gyakran az általuk kijelölt mintákhoz igazítjuk az elvárásokat. A történelem során azonban a nők is jelentős mértékben hozzájárultak a nemzetközi kapcsolatok előmozdításához. A fenntartható jövő biztosításához szükséges változások előmozdítása szempontjából is kiemelkedően fontos, hogy a nők – a nemek közötti egyenlőség elvének jegyében – a döntéshozatal valamennyi szintjén képviseltessék magukat. A nők részvétele gazdagabbá teszi a politikai folyamatokon belüli kezdeményezéseket. Nekik köszönhetően befogadóbb jellegű döntések születhetnek, és körültekintőbb megoldások valósulhatnak meg.

A Cervantes Intézetben megvalósuló esemény a nők szerepét kívánja bemutatni a diplomácia területén. A rendezvény zárásaként borkostóló várja a vendégeket.

További információ: https://cultura.cervantes.es/budapest/hu/Mujer-y-diplomacia/167248 

- bdpst24.hu

Check Also

Magyarországot képviseli és a győzelemre készül Válint Bence az idei Ferrari Challenge kupasorozatban

Fotókredit: Ferrari Budapest / Petr Michalek A tavalyi félszezon és az akkor bravúrral elért összetettbeli …