NAV: Párizsi kirándulás

Bőröndje minden zegét-zugát cigarettával tömte ki az a georgiai utas, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei már nem engedtek tovább.

Az egyenruhások egy utasokkal teli bolgár buszt kísértek ki az M7-es autópálya Sormás pihenőhelyére rutinellenőrzésre. A jármű átvizsgálása után az utasok poggyászait is szemügyre vették.

Az utolsó utas bőröndje a felnyitáskor azonnal fennakadt a pénzügyőri mustrán, az ugyanis ruhák helyett közel 1000 doboz cigarettával volt kitömve. A bőrönd tulajdonosa talán azt remélte, hogy ha a többi utas csomagjai alá rejti különös útiholmiját, elkerülheti a vizsgálatot. Lebukása után a török zárjegyes füstölnivalókról csak annyit árult el, hogy azokat Párizsba akarta vinni.

A pénzügyőrök a 956 doboz, több mint kétmillió forint értékű dohányterméket lefoglalták. A 38 éves férfinek jövedéki törvénysértés és több mint 3 millió forint bírságfizetési kötelezettség mellett költségvetési csalás bűncselekményért is felelnie kell.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazas

- bdpst24.hu

Check Also

Júniusban indul a közvetlen Kanton-Budapest járat

Június 27-től a China Southern Airlines heti négyszer közlekedő járatot indít Kantonba, ezzel idén nyártól …