Gyászfeldolgozás a művészet erejével

A Pszinapszis csapata Az utolsó képkocka néven filmvetítéssel egybekötött kerekasztal-beszélgetést szervez a gyász pszichológiájáról. Február 25-én a Converzum Tudomány Nyelviskola nyelvi közösségi terében Haragonics Sára gyönyörűen hétköznapi és lebilincselő Szembenézés című filmje lesz a beszélgetés kiindulópontja, amelyet eredeti minőségben tekinthetnek meg a nézők. Ezt követően a gyász pszichológiáját járják körbe a meghívott szakemberek: Módra György Máté – pszichológus, gyásztanácsadó és mediátor; Nagy Zsolt – mentálhigiénés szakember, gyászcsoport vezető, képzésben lévő családterapeuta; illetve Dr. Désfalvi Judit – onkopszichológus, egyetemi adjunktus.

Szembenézés című diplomafilmem anyukám halálának a feldolgozásáról szól. A film végül egy családterápiává vált, nagyon sokat segített nekünk és remélem másoknak is az elvesztés feldolgozásában. Nagyon hiszek a személyes filmek erejében, abban, hogy ezek a történetek is tudnak univerzálisan működni.” – nyilatkozta Haragonics Sára a film.hu-nak.

A Pszinapszis – Budapesti Pszichológia Napok Európa legnagyobb, kizárólag önkéntesek által szervezett tudományos-kulturális rendezvény. Missziójuk, hogy a pszichológiai ismeretterjesztés minél inkább a köztudat részévé váljon. A programra ellátogatók jegyvásárlással további rendezvények létrejöttét is támogatják.

A jegyek limitált számban elérhetőek, online kaphatóak elővételben, a helyszínen pedig a fennmaradt helyek függvényében vásárolhatóak meg.

A jegyvásárlás 2024. 02. 24. éjfélkor zárul le az alábbi linken:

https://tixa.hu/utolsokepkockafilmeteskerekasztalbeszagyaszpszich?fbclid=IwAR2ppoEmvHKeuoLlQSZjocnCM1PsXNQgtTRTywgt8J3ZEnYPrREgTyh_V3w

Időpont: 2024. 02. 25.; 18:00-20:00

- bdpst24.hu

Check Also

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és …