Folyamatosan fejlődik Hideg Ádám a Formula-4 Winter Seriesben

Folyamatos fejlődést mutat és svájci csapatától is elismerésben részesült Hideg Ádám gokart világbajnoki ezüstérmes autóversenyző a Formula 4 Winter Series elmúlt hétvégén, Valenciában rendezett fordulóján.

A Hungarian Motorsport Academy 16 éves versenyzője kaotikus hétvégét tudhat maga mögött, szombaton ugyanis az időmérő edzésen elromlott a pályaelhagyásokat ellenőrző rendszer, így a teljes kvalifikációt törölték és a szabadedzések eredményei alapján állapították meg a rajtsorrendet. Ennek folytatásaként aztán a 38 fős mezőny vasárnapi két futamának rajtrácsa is a megszokottól eltérően alakult ki, Hideg Ádám viszont mindhárom futamon a középmezőnyben küzdve vitte célba a Jenzer Motorsport kék festésű autóját, és az egész hétvége legeredményesebb versenyzője volt a négy pilótát alkalmazó csapaton belül.

Ferencz Krisztián, Hideg Ádám menedzsere elmondta, a pilóta folyamatosan fejlődik, a csapattól „csillagos ötöst” kapott a hétvége során végzett munkájára, s hangsúlyozta, a Winter Series-ben nem az elért eredmény az elsődleges szempont, hanem az, hogy a lehető legtöbb váratlan problémával ebben a szériában szembesüljön a versenyző.

„Azért vagyunk itt, hogy Ádám minél többet tanuljon, tapasztalatot szerezzen és felkészültebben vághasson majd neki az olasz bajnokságnak. Két hétvége alapján látjuk, hogy mi az, ami jól működik, és azt is, hogy melyek azok a területek, amelyeken még dolgozni kell. Az is egyértelmű a számunkra, hogy milyen technikai módosításokkal tudnánk még gyorsulni, ezt pedig a csapattal egyeztetjük” – nyilatkozta Ferencz Krisztián, kiemelve, hogy Valenciában a háromból egyik futamon sem tudták megelőzni Hideg Ádámot, aki viszont minden versenyen sokat előzött és javított a rajtpozícióján. 

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszer versenyzője a szezon későbbi szakaszában az olasz F4-es bajnokságban is rajthoz áll majd, a négy versenyhétvégéből álló Winter Series az erre való felkészülését és a Jenzer versenyautójával való összeszokást szolgálja.

Az F4 Winter Series március első három napján a MotoGP-ből és a túraautózásból is ismert aragóniai versenypályán, Alcanízban folytatódik és március 8-9-10-én zárul a Barcelona mellett elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, amely a Formula-1-es Spanyol Nagydíjnak is az otthona.

fotók forrása: Hideg Ádám média

- bdpst24.hu

Check Also

Az életünk is múlhat az egészségügyi adatokon

Egyre nagyobb az adatvezérelt döntések jelentősége az egészségügyben Adatvezérelt egészségügy és kiberbiztonság konferencia 2024. április …