José Cura is fellép a VeszprémFesten

Újabb sztárfellépőt jelent be a VeszprémFest: a História Kertben felállított nagyszínpadon július 17-én az argentin tenor legenda, José Cura ad koncertet. A világhírű operasztár kifejezetten a veszprémi közönség kedvéért összeállított, csak itt hallható, különleges műsorában gitár és zongora kísérettel előadott argentin népdalok és nagy ívű, szimfonikus zenekarral megszólaló operaáriák egyaránt helyet kapnak. 
JEGYVÁSÁRLÁS
José Cura július 17-én régi barátként, a fesztivál meghatározó művészeként lép színpadra Veszprémben. Neve összeforrt a VeszprémFesttel: 2004-ben az akkor 42 éves művész máig emlékezetes fellépésével indult a fesztivál, amelyet ezt követően 2010-ben és 2018-ban is megtisztelt jelenlétével.

Cura kifejezetten a História Kert közönségének összeállított, Argentin dalok és olasz áriák című programjával készül negyedik VeszprémFest előadására, amelyben Bizják Dóra – zongora, Barbora Kubíková – gitár Pasztircsák Polina – szoprán és az alkalomra szimfonikus zenekarrá bővülő veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar is közreműködik. Művészeti vezető: Kováts Péter, karmester: Mario De Rose.

– A VeszprémFesttel közös 20. évfordulóm alkalmából olyan műsort állítottam össze, amelynek első felében hazám zenéjét mutathatom be a közönségnek. A program szülőföldem dalainak meghitt kamarahangzásából indulva építkezik, hogy aztán az operairodalom nagy áriáiból és duettjeiből álló grandiózus repertoárral teljesedjen ki – mondta José Cura.

A História Kertben elhangzó előadásban Piazzola, Carlos Guastavino és Alberto Ginastera átiratok mellett Verdi és Puccini operák, köztük a Nabucco, a Végzet hatalma, a Tosca, a Rigoletto és az Otello áriái közül is válogat.

A VeszprémFest öt napos programjának részeként José Cura mellett színpadra lép a Milky Chance, Paloma Faith, Gregory Porter, a Toto valamint Snétberger Ferenc, aki három nap, három különböző műsort ad elő.

///
José Cura: Argentin dalok és olasz áriák
2024. 07.17. História Kert (esőhelyszín: VeszprémAréna)
Kezdés: 21:00

Közreműködik:
A veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kováts Péter
Karmester: Mario De Rose

Pasztircsák Polina – szoprán
Bizják Dóra – zongora
Barbora Kubíková – gitár

- bdpst24.hu

Check Also

Az intelligens kertek a jövő zöld oázisai

A természet és a technológia nem kell, hogy kizárják egymást. Sőt, összefonódásukból valami igazán különleges …