Április 7-ig látható a Budapest. Az első aranykor című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Tovább látható a Budapest 150. születésnapja alkalmából nyílt fotókiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A Budapest. Az első aranykor című tárlat április 7-ig meghosszabbítva várja a közönséget.

 A több mint száz művet felvonultató, a Fortepan digitális fotóarchívummal együttműködésben rendezett tárlat a századfordulós fővárost idézi meg, azt az időszakot, amikor Budapest a 19. és 20. század fordulóján, a világ egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosaként, igazi virágkorát élte.

A Fortepan csapata a drezdai Deutsche Fotothek gyűjteményében a német Brück & Sohn képeslapkészítő cég budapesti városfotóinak Magyarországon eddig ismeretlen negatívjaira bukkant.

A kiállítás ebből a fényképanyagból mutat be egy izgalmas válogatást: először láthatja a közönség az 1903 és 1912 között készült budapesti városfényképeket, amelyek a rohamos léptekben fejlődő századfordulós Budapest legvonzóbb helyszíneit ábrázolják számtalan pompás, akkor még fiatal épülettel, melyek ma is ikonikus büszkeségei városunknak.

A képeslapfotókat Schoch Frigyes, a jómódú budapesti építési vállalkozó és lelkes hobbifotós felvételei egészítik ki, aki egyedi térhatású fényképeken örökítette meg a fiatal metropoliszt. Schoch Frigyes sztereoképein privát nézőpontból bontakozik ki a világvárossá érő Budapest.

 A kiállításhoz készült kisfilmek

 

- bdpst24.hu

Check Also

A Piaf! The Show után hamarosan érkezik a Paris! The Show

Ötven országban bemutatott, több mint 1 milliós közönséget vonzó, mintegy 400 előadás után a napokban …