Aki nélkül nem lennének hegyimentők

  • Töltsünk el egy napot Végh András lavinaoktatóval Japánban

2024. február 10-én, a Nemzetközi Hegyimentő Napon a hegyimentőket és azokat a szakembereket ünnepeljük, akik nap, mint nap azon dolgoznak, hogy biztonságban tudhassuk magunkat a hegyekben, a pályákon élvezettel csúszhasson minden korosztály és tudásszintű sí-és snowboard kedvelő. Az idei Nemzetközi Hegyimentő Napon Végh András SMSZ ISIA kártyás kiképző oktató és a Helly Hansen nagykövete, Japánból kalauzol el bennünket izgalmakkal és érdekességekkel teli hétköznapjaiba, megtudhatjuk, milyen is az az élet, amikor egy évben 250 napot van a lábon sícipő.

A hegyek iránti szeretet, a másoknak való segítségnyújtás iránti igény és a szakértelem olyan tulajdonságok, amelyek elengedhetetlenek egy hegyen dolgozó szakember elhivatottságához. Mindezek Végh András Helly Hansen nagykövet számára természetesek. András egy, az 55.000 szakember közül, akik Helly Hansen ruházatban dolgoznak, és akik meg nem énekelt hősként töltik napjaikat fagyban, hóban, azzal a céllal, hogy a mi biztonságunkat támogassák.

Andrásnak a hó gyermekkora óta fontos szerepet tölt be az életében, azt vallja, hogy a síelés egy lehetőség arra, hogy közelebb érezhessék az emberek magukat a természethez. Munkái mind a hóhoz kötődnek, míg télen Japánban, addig nyáron Ausztráliában élvezi a telet. Az AAA lavinaszervezet szintjeit végig járva került még közelebbi kapcsolatba a hótakaróval, amely útja Ausztrián, Argentínán és Japánon át vezetett. Az itt megszerzett tapasztalatait lavinatáborokban adja át és szeretteti meg másokkal is a biztonságos csúszás módszerét. A síelés számára egy olyan aktív sport, amelyben folyamatos fejlődési lehetőség van, mindezt, a hétköznapi életből kiszakadva, a természetben végzi, a hóval folyamatos kontaktban.

A hó a világon mindenhol különböző és folyamatosan változó dinamikus, rugalmas anyag, a hegyeken a saját bőrünkön tapasztalhatjuk a természet erejét és szépségét, így a síelés is egy lehetőség arra, hogy közelebb érezhessék az emberek magukat a természethez. A sportban és a szakmámban muszáj folyamatosan fejlődnöm, ez az, ami motivál és visz előre” – mondja András. „A szakma nehézségei eltörpülnek a sok száz, a munkám kialakult emberi kapcsolat és megannyi jó élmény mellett, viszont a sícipővel nekem is meggyűlik a bajom. Egy évben több mint 250 napot van a lábamon, a lábfejemet óvnom kell a hidegtől és a melegtől egyaránt, ami folyamatos felkészülést igényel, így gyakran alakítom a lábamra sícipőmet.”

A Nemzetközi Hegyimentő Nap alkalmából Andrást végig kísérhetjük egy napján, ahol megmutatja, milyen is az élet Japánban, SMSZ ISIA kártyás kiképző oktatóként, a szakembereknek, síoktatóknak technikai képzést, és a guideoknak továbbképzést tart, miközben azon dolgozik, hogy mire mi a sípályára érnénk, ne kelljen aggódnunk, hiszen a szakértők, akik ott várnak bennünket, András jóvoltából már tudják mi a teendő.

Amennyiben mi magunk is támogatnánk a hegyen dolgozó szakemberek munkásságát, akkor ezt vásárlásunkkal is megtehetjük. A Helly Hansen ugyanis globálisan, a 2024. február 10-én a www.hellyhansen.com  oldalon leadott rendelésekből származó bevételének 5%-át két nemzetközi sí- és biztonsági szervezetnek, a FIPS és az NWAC számára ajánlja fel.  

 A videó az alábbi linken megtekinthető.

www.hellyhansen.com 

- bdpst24.hu

Check Also

itthon a magánegészségügy és az IT-szektor a legerősebb

Vonzó célpont a régió az M&A befektetők körében 2023-ban a globális M&A aktivitás csökkenése mellett Közép- …