Nespresso: Valentin-napi receptek a kávé szerelmeseinek

Nincs Valentin-nap rózsaszirmok, gyümölcsök, édességek és persze ellenállhatatlan kávék nélkül. Készíts kedvenc kávéidból feledhetetlen kávékülönlegességeket, és lepd meg vele magatokat.

A Nespresso idén is segít, hogy kávéval is kifejezhesd az érzéseidet Valentin-napon, ráadásul ezúttal pár olyan közönségkedvenc kávét is visszavezetett a kínálatába, amely már régóta nem elérhető. Tegyetek egy próbát például a francia mestercukrász, Pierre Hermé nevével fémjelzett kapszulakollekció rég nem látott kávéival, és adjátok át magatokat a francia cukrászművészet ihlette utánozhatatlan ízeknek. Néhány könnyen beszerezhető alapanyag segítségével kedvenc, jól bevált Nespresso kávéidból is különleges napindító italt alkothatsz – hogy méltóképp induljon ez a feledhetetlen nap.  

 

A Nespresso egyszerűen elkészíthető kávéreceptjeihez csak néhány perc és egy kis odaadás szükséges. Kísérletezzetek bátran, és találjátok meg a hangulatotokhoz legjobban illő kávét.

PIRÍTOTT MOGYORÓS LATTE MACCHIATO

Klasszikus kávé egy kis csavarral: a pirított törökmogyoró íze igazán különlegessé teszi a latte macchiato-t, amit mindannyian ismerünk és szeretünk.

Hozzávalók:

  • 230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
  • 200 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej
  • 20 ml agavészirup
  • 10 g pirított törökmogyoró

Elkészítése:

  1. Habosítsuk fel a tejet egy tejhabosítóban, és készítsünk kemény tejhabot.
  2. Tegyük az agavészirupot egy nagy, átlátszó pohárba. Öntsük a pohárba a tejhabot, és készítsünk el a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét. 
  3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.

MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL  

Dobd fel a szerelmesek napját a málna és a rózsa harmonikus ízkombinációjával! Ez a hideg mocktail tökéletesen illik a Valentin-napi ajándék mellé.

Hozzávalók:

  • 230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
  • 20 ml rózsaszirup
  • 80 ml szénsavas víz
  • 7 db jégkocka (30 g-os)
  • 6 szem málna
  • 1 bio rózsaszirom

Elkészítése:

  1. Tegyünk 7 jégkockát egy nagy, átlátszó pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, öntsünk fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük össze. 
  2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és öntsük a pohárba.
  3. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és a rózsaszirommal.

CRÈME BRÛLÉE IHLETÉSŰ DOUBLE ESPRESSO MACCHIATO

Izgalmas kreáció az espresso kedvelőinek. A karamellizált barna cukros kávé édes indítás lehet egy hosszú, fárasztó nap előtt.

Hozzávalók:

  • 80 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé
  • 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml)
  • 3 g barna cukor
  • kezeletlen lime-héj
  • friss bazsalikomlevél 

Elkészítése:

  1. Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot. 
  2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére. 
  3. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.
  4. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel. 

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.

RISTRETTO INTENSO MOGYORÓS-CITROMOS AFFOGATO​​

Ez az intenzív, frissítő citromos-mogyorós kávé garantáltan kiragad a hétköznapok egyhangúságából! 

Hozzávalók:

  • 25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávé
  • 60 g mogyorós fagylalt
  • kezeletlen citromhéj
  • 4 g mogyoró

Elkészítése:

  1. Tegyünk 1 gombóc mogyorós fagylaltot egy kisebb desszertestálba.
  2. Készítsünk a fagylalt tetejére egy Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávét.
  3. Reszeljünk friss citromhéjat a tetejére.
  4. Díszítsük apróra vágott mogyoróval.

RISTRETTO CLASSICO ÉTCSOKOLÁDÉS MACCHIATO KAKUKKFŰVEL

Ez aztán az igazi csoda! A kakukkfű és az étcsokoládé édes-kesernyés ízei sosem látott harmóniát alkotva teszik tökéletessé ezt a ristretto-t.

Hozzávalók:

    • 25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávé 
    • 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 20 ml)
  • 1 g friss kakukkfű
  • 2 db Nespresso étcsokoládé

Elkészítése:

  1. Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
  2. Készítsünk el egy Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávét egy közepes méretű, átlátszó pohárba.
  3. Kanalazzuk a forró tejhabot a kávé tetejére.
  4. Szórjuk meg friss kakukkfűvel, majd reszeljünk a tetejére étcsokoládét.

VANÍLIÁS-MANDULÁS REVERSO

Lepd meg kedvesed az édes vanília és a ropogós mandula ízeivel! Ez a kávékülönlegesség tökéletes kísérője egy reggeli, meleg croissantnak.

Hozzávalók:  

  • 230 ml Nespresso Vertuo Melozio kávé
  • 50 ml tej vagy növényi ital
  • 20 ml vaníliaszirup
  • 2 g szeletelt mandula

Elkészítése:

  1. Öntsük a vaníliaszirupot egy nagyobb, átlátszó csészébe.
  2. Töltsünk az általunk választott hideg tejet vagy növényi italt a csészébe.
  3. Készítsünk el rá egy Nespresso Vertuo Melozio kávét.
  4. Szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával.

MÁLNÁS-RÓZSÁS PEZSGŐKOKTÉL

A klasszikus ünnepi ital egy kis csavarral. A málna, a rózsa, a kávé és a pezsgő tökéletes ízkombinációval lepi meg az ízlelőbimbókat.

Hozzávalók:  

  • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
  • 1 db 30 g-os jégkocka
  • 10 ml rózsaszirup
  • 120 ml tradicionális eljárással készült (francia) pezsgő
  • 3 szem málna
  • 1 bio rózsaszirom

Elkészítése:

  1. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt egy shakerbe, és erősen rázzuk fel.
  2. Öntsük a rózsaszirupot és a pezsgő felét egy pezsgőkoktélos pohárba. Óvatosan keverjük össze, és öntsük hozzá a maradék pezsgőt is. Finoman keverjük fel, majd öntsük rá a kávét a shakerből. 
  3. Díszítsük pálcikára tűzött friss málnával és ehető rózsaszirommal.

MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL

Ez a mocktail igazán különlegessé varázsolja a Valentin-nap hangulatát. Hagyd, hogy ez a kávékülönlegesség a málna és a rózsa kíséretében megédesítse a napot!

Hozzávalók:

  • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé 
  • 5 db 30 g-os jégkocka
  • 10 ml rózsaszirup
  • 90 ml szénsavas ásványvíz
  • 3 szem málna
  • 1 bio rózsaszirom

Elkészítése:

  1. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt egy shakerbe, és erősen rázzuk fel.
  2. Tegyünk 4 jégkockát egy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel. 
  3. Öntsük rá a shakerből a kávét. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és ehető rózsaszirommal.

PIRÍTOTT MOGYORÓS LATTE MACCHIATO

A kávé és a pirított mogyoró párosa különleges és elegáns ízvilágot teremt. Kortyolj bele, és hagyd, hogy a kávé íze magával ragadjon!

Hozzávalók:

  • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
  • 100 ml 1,5%-os tej
  • 10 ml agavészirup
  • 10 g pirított törökmogyoró

Elkészítése:

  1. Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot. 
  2. Tegyük az agavészirupot egy nagyobb, átlátszó csésze aljába. Öntsük rá a tejhabot, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
  3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.

CRÈME BRÛLÉE IHLETÉSŰ ESPRESSO MACCHIATO

Tedd teljessé a Valentin-napot ezzel a csodálatos kávékülönlegességgel, amelyben a karamellizált barna cukor a meleg kávé ízeivel tökéletes, melengető párost alkot.

Hozzávalók:

  • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé
  • 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 30 ml)
  • 3 g barna cukor
  • kezeletlen lime-héj
  • friss bazsalikomlevél 

Elkészítés:

    1. Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot. 
  • Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kisebb, átlátszó csészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére. 
  1. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.
  2. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel. 

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.

FŰSZERES SVÉD KÁVÉ

Ki mondta, hogy csak Párizsban lehet ünnepelni a szerelmesek napját? Hagyjuk, hogy ez a kávékülönlegesség elrepítsen Svédországba! Fűszerezzük meg a napot a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg kombinációjával!

Hozzávalók:

  • 110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávé 
  • 5 g őrölt fahéj
  • 5 g szerecsendió
  • 1 db szegfűszeg
  • 4 g kristálycukor

Elkészítése:

  1. Szórjunk egy közepes, átlátszó csészébe egy kis őrölt fahéjat, friss szerecsendiót és 1 szegfűszeget.
  2. Opcionális adjunk hozzá 4 g kristálycukrot.
  3. Készítünk rá 110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávét.
  4. Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.

Tipp: A fűszereket egy papír teafilterbe is betekerhetjük.

A Nespresso limitált ideig elérhető és állandó kávékollekciói elérhetők a Nespresso Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.

- bdpst24.hu

Check Also

Ezt ígéri az illuzionista a Káprázatok Színházáról

Kiss V. Balázs turnéjának egyik állomása máris teltház Pécs, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Tatabánya, Budapest, és természetesen …