Új menedzsmenttag érkezik, és új vezetőket kap a szerkesztőség is

  • Átalakítja a szerkesztőség és a kiadó vezetését a WMN

A D. Tóth Kriszta által 2015-ben alapított WMN magazin szakmai szempontból eddigi legmozgalmasabb évéhez érkezett, a minden eddiginél izgalmasabb feladatokat pedig megújulás kíséri. Február elsejével a szerkesztőség és a kiadó vezetése egyaránt átalakult: a menedzsmentet egy új pozícióval, a digitálisüzlet-fejlesztési vezetővel bővítették, a szerkesztőség és az audiovizuális részleg pedig egyaránt új főszerkesztőt kapott.

„Ami a legfontosabb: minden, ami most történik, jó és izgalmas és időszerű – mondta az alapító-ügyvezető, D. Tóth Kriszta, aki a megújulásnak köszönhetően februártól saját alkotói feladatai mellett elsősorban a tartalom- és kreatívigazgatói munkájára koncentrálhat. – 2024 fontos év a WMN életében, minden eddiginél izgalmasabb és összetettebb feladatokkal, amelyekre a csapat már nagyon készül. Jó látni, hogy az új főszerkesztők mekkora lendülettel vetették bele magukat a munkába, az új menedzsmenttag pedig nekem személyesen is óriási lépés, hiszen a sok »kalapomból« egyet átadhatok valakinek, akinél szerintem jelenleg kevés jobb és felkészültebb szakember dolgozik a médiapiacon.”

Február elsejétől Molnár Zsuzsa tölti be a WMN csoport újonnan létrehozott digitálisüzlet-fejlesztési vezetői pozícióját. 

Molnár Zsuzsa gazdasági újságíróként kezdte a pályáját, majd a Sanománál (ma Central Médiacsoport) folytatta, ahol több területen is lehetőséget kapott. Itt hat évig portfólióigazgatóként dolgozott, hozzá tartoztak a nőket célzó digitális tartalmi oldalak, valamint az egészség tematikájú digitális termékek és magazinok. Gyerekei születése után közel kilenc évig digitális marketinggel foglalkozott, rengeteg tapasztalatot szerezve social PPC és közösségimédia-marketing területen, emellett pedig grafikai és frontend programozó irányba is fejlesztette tudását. „Nagyon örültem a WMN megkeresésének, mivel tehetséges csapatának köszönhetően kiemelkedő minőségű, nagyon izgalmas tartalmat kínál, ráadásul nemcsak hagyományos tartalmat, hanem podcast- és videófronton is nagyon erős a csapat. Örülök, hogy erősíthetem a terméket üzleti oldalról, mindezt a médiaipar rapid változásai csak még izgalmasabbá teszik. Reméljük, a közeljövőben olyan újításokkal rukkolhatunk elő, amelyek a felhasználóinkat még boldogabbá teszik” – mondta el kinevezése kapcsán Molnár Zsuzsa.

Február elsejével változás volt a szerkesztőség élén is. 

Fiala Borcsa, aki 2019 óta látta el a WMN főszerkesztői feladatait, február elsejétől saját kezdeményezésére újságíró-szerkesztőként dolgozik tovább a magazinnál. Helyét az eddigi főszerkesztő-helyettes, Kurucz Adrienn veszi át, aki a továbbiakban Milanovich Domi főszerkesztő-helyettessel együtt irányítja a magazin szerkesztőségének munkáját.

Kurucz Adrienn Szegő Tamás-díjas újságíró, szerkesztő, pályáját az ezredfordulón kezdte, majd a következő tizenhét évben különféle női és életmódmagazinok munkatársa volt, elsősorban az Axel Springer Kiadó (ma már Ringier) és a Central Médiacsoport berkein belül. A WMN-nél hetedik éve dolgozik felelős szerkesztőként, négy éve főszerkesztő-helyettesként. „Korábban jobbára nagy múltú, bejáratott és némileg megcsontosodott hierarchiában készülő, méretüknél és hagyományaiknál fogva nehézkesen változó print lapoknál dolgoztam. A WMN-ben nagyon szeretem, hogy a gigászi kiadóvállalatoktól és a politikai pártoktól való függetlenségének, valamint rugalmas struktúrájának köszönhetően képes fürgén és vagányan reagálni a változásokra. Most is ez történik, épp egy nagyon izgalmas megújulási folyamat kezdetén vagyunk, és nagy öröm számomra, hogy a WMN szerkesztőségi csapatát én kísérhetem át vezetőként ezen a kapun” – mondta el Kurucz Adrienn főszerkesztői kinevezése kapcsán.

Mivel a WMN csoport 2024-ben még az eddiginél is erősebb fókuszt helyez az audiovizuális tartalmak fejlesztésére és gyártására, a D. Tóth András divízióvezető által irányított terület külön főszerkesztőt kapott Tóth Flóra személyében. Tóth Flóra másfél évtizede az ELTE médiaszakról gyakornokként került az RTL Klubhoz, ahol nyolc év alatt a főzőműsoroktól kezdve a beszélgetős műsorokon át a kvízműsorokig sokféle formátumban és pozícióban mélyítette el szakmai tudását, miközben számos print és online lapnál újságíróként is dolgozott. Gyerekei születése után a BME Építőmérnöki Karának kommunikációs munkatársaként tevékenykedett, innen érkezett a WMN csapatába. A cikkírás mellett részt vett a videós formátumok fejlesztésében és gyártásában, hat éve szerkesztője a DTK: Elviszlek magammal című díjnyertes műsornak. 

„A feladatok és a felelősség csupa olyan dolog, ami elől sosem menekültem, sőt. Így nagyon röviden: alig várom, hogy folytassuk a munkát Andrással, Annával, Dórival, Krisztával, Sanyival és a többiekkel, és remélem, hogy ebben a pozícióban is tudok majd értéket, ötletet és tapasztalatot hozzátenni a tartalmainkhoz. Teljes tudásommal és lendületemmel vetem bele magam mindenbe, és egy kicsit magasabbra emelem a fejem bemutatkozáskor (pedig eddig sem volt alacsonyan)” – mondta el Tóth Flóra.

Fotó: Kerepeczki Anna/WMN 

- bdpst24.hu

Check Also

A MOMkultban nyílik ki a hírességek postaládája

Visszatér a Beszélő levelek  Közel négy év szünet után, 2024. március 28-án újra kinyílik a …