Tüntetők törtek be a sóskúti lakossági fórumra

  • és megakadályozták a polgármestert, a helyi közösséget és az Andrada-t a tájékoztató megtartásában

A sóskúti lakosokkal való békés párbeszédet lehetetlenné tették a településen kívülről érkező tüntetők, akik betörtek a helyi iskola tornatermében tartott lakossági fórumra kedd este. A polgármestert, a helyi önkormányzat képviselőit, valamint az Andrada képviselőit több atrocitás érte, és nem tudták megtartani tájékoztatójukat Sóskút békés helyi lakosai számára.

Közel száz sóskúti lakos békésen várta a helyi önkormányzat által szervezett lakossági fórum kezdetét, amikor a településen kívülről érkező fenyegető tüntetők a bejárati ajtót betörve ellepték az előadótermet.

 

A polgármester, a helyi önkormányzat és az Andrada képviselői ennek folytán nem tudták megtartani a lakossági tájékoztatót.

A normális, érvelő párbeszéd nyilvánvalóan lehetetlenné vált a mai napon. A kívülről importált fenyegető csoportoknak, amelyeket szűk politikai érdekcsoportok támogatnak, és megpróbálnak félelmet kelteni, semmi keresnivalójuk nincs a településünkön. Az Andrada továbbra is szeretné tájékoztatni a helyi embereket és békés párbeszédet folytatni, de ezek a fenyegető csoportok ezt ma lehetetlenné tették. Döntésünk kizárólag szakmai alapú lesz és nem befolyásolják az ilyen fenyegetések” – mondta König Ferenc, Sóskút polgármestere. Mind a község, mind az Andrada képviselői továbbra is nyitottak a békés párbeszédre. 

- bdpst24.hu

Check Also

TIÉTEK A SZÍNPAD A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN!

Útjára indult a Budapesti Operettszínház Tiétek a színpad! című vetélkedője. A Budapesti Operettszínház 2022-ben – …