Tudtad, hogy a KitKat a kakaótermesztő családok jólétét is támogatja?

A Nestlé bemutatta az első olyan KitKatet, amely a vállalat jövedelemnövelő programjában résztvevő farmercsaládok által termesztett kakaóbabot használja fel a gyártás során. A csokoládémárka célja, hogy felhívja a figyelmet az ikonikus termékben használt kakaó fenntarthatóságára.

A 2022-ben indult innovatív Income Accelerator program célja, hogy segítse a kakaótermelő családok bevételeinek növelését, a gyermekmunka kockázatának csökkentését, ugyanakkor arra is törekszik, hogy előmozdítsa a jobb mezőgazdasági gyakorlatokat, felszámolja a nemek közötti egyenlőtlenségeket és támogassa a gyerekek beiskoláztatását.

A Nestlé Elefántcsontparton eddig 10 000 kakaótermesztő családot vont be a programba, és tervei szerint a jövőben még jobban kiterjeszti a kezdeményezést, először Elefántcsontparton, majd Ghánában is. A cél, hogy 2030-ra a Nestlé globális kakaóellátási láncában résztvevő összes – körülbelül 160 000 – kakaótermesztő család részt vegyen a kezdeményezésben.

A Nestlé különböző partnerekkel és beszállítókkal dolgozott együtt azon, hogy világszerte átalakítsa kakaóbeszerzési gyakorlatát, és az Income Accelerator program keretében vásárolt kakaó fizikailag különválogatható és származási helyig visszakövethető legyen. A programból származó kakaó útja teljes egészében nyomon követhető a farmoktól kezdve egészen a KitKat-gyárakig. A KitKat ikonikus négycsíkos formájához hasonlóan a programnak is négy alappilére van: a gyerekek beiskoláztatása, a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok bevezetése, a gyümölcs- és erdei fák telepítése a kakaófarmokon, illetve a nők gazdasági szerepének növelése.

„A program nemcsak a megtermelt kakaóbab mennyiségét és minőségét díjazza, hanem azokat az erőfeszítéseket is, melyeket a kakaótermesztő családok a környezeti erőforrások védelmére és megújítására fordítanak, valamint lehetővé teszi a nők helyzetének javítását és gyermekeik oktatását. Az Income Accelerator koncepciója abból a szempontból is egyedülálló, hogy a családokat állítja a középpontba, ezáltal a kakaótermesztő gazdák egész közösségét támogatja” – magyarázza a program lényegét Hőgyész Anna, a Nestlé Hungária fenntarthatósági menedzsere. 

„A programban szereplő gyakorlatok teljesítése esetén a Nestlé pénzbeli támogatásban részesíti a kakaótermesztő farmereket, ez segíthet stabilizálni a családok pénzügyi helyzetét. Annak érdekében, hogy a programról senki ne maradjon le, a juttatásokból akár az egészen kis gazdasággal rendelkezők is részesülhetnek – teszi hozzá Kiss Ágnes, a KitKat magyarországi brand managere. – A támogatást a Nestlé Kakaóterven és a Rainforest Alliance minősített kakaóért fizetett prémiumon felül kapják a kakaótermesztő családok.”

- bdpst24.hu

Check Also

itthon a magánegészségügy és az IT-szektor a legerősebb

Vonzó célpont a régió az M&A befektetők körében 2023-ban a globális M&A aktivitás csökkenése mellett Közép- …