NAV: Hárman slamasztikában

Egy autóban utaztak, de különböző módon próbáltak túljárni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreinek eszén. Három bolgár férfit csíptek nyakon az egyenruhások több mint egymillió forint értékű füstölnivalóval a csörnyeföldi pihenőhelyen.

A járőrök az M70-es autópálya Zala vármegyei szakaszánál szakították meg egy Franciaországba tartó társaság útját. A külföldi munkavállalók feltehetően hosszú útra pakoltak, ugyanis a poggyászaik béléseiből, a ruháikba csomagolva, autójuk motorteréből és a pótkerék alól is magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. Fejenként kétszáz doboz, különféle márkájú füstrudat rejtettek el.

Az egyenruhások a 600 doboz, közel 1,4 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.  A három férfi közel kétmillió forint bírságon osztozhat majd.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. https://nav.gov.hu/vam/utazas.

- bdpst24.hu

Check Also

Ünnepélyes alapkőletétellel vette kezdetét a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Csoport ingatlanfejlesztési beruházása

Új, három csarnok felépítését, gépbeszerzéseket és energetikai korszerűsítést is magában foglaló, mintegy 16,5 milliárd forint …