NAV: Guruló „fogadó”

Több mint ezer liter alkoholtartalmú itallal indult útnak az a moldáv busz, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M3-as autópálya Heves vármegyei szakaszánál ellenőriztek. 

A negyven fős buszban mindössze hatan utaztak Franciaországba, azonban a busz rakteréből előkerült alkohol egy egész bár többnapi kínálatára lett volna elegendő. A járműmonstrum épp Budapest felé tartott, amikor az egyenruhások egy kontroll erejéig a Rekettyés pihenőhelyen megállították. A pénzügyőrök a csomagtér átvizsgálásakor kartondobozokba csomagolva, különféle üdítős flakonokban több, mint ezer liter alkoholtartalmú folyadékot és néhány doboz moldáv zárjegyes cigarettát találtak.

A sofőr azt mondta, hogy a csomagokat csupán szívességből hozta magával barátai kérésére, de azt nem tudta, hogy mit tartalmaznak a dobozok. A pénzügyőrök az 1181, 53 liter alkoholt és az adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Ahhoz, hogy külföldi utazásunk felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazas .

- bdpst24.hu

Check Also

TIÉTEK A SZÍNPAD A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN!

Útjára indult a Budapesti Operettszínház Tiétek a színpad! című vetélkedője. A Budapesti Operettszínház 2022-ben – …