Újabb minősítést kapott a DANONE MAGYARORSZÁG

  • A DANONE MAGYARORSZÁG MEGSZEREZTE A VILÁG EGYIK LEGJELENTŐSEBB TÁRSADALMI-FENNTARTHATÓSÁGI MINŐSÍTÉSÉT

A Danone kelet-közép-európai régiójának valamennyi országa, azaz a magyar mellett a cég romániai, a bulgáriai, a csehországi és a szlovákiai üzleti egységei is elnyerték a B Corp™ minősítést.   Ez a minősítés a vállalat irányítását, etikus működését, fenntartható beszerzési gyakorlatát, a munkavállalók jólétéért tett intézkedéseket és a közösségi befektetéseket emeli ki. A dokumentum a Danone társadalmi és környezeti felelősségvállalását hangsúlyozza, és elismeri azokat az erőfeszítéseket, amelyeket többek közt a regeneratív mezőgazdaság, a munkavállalói juttatások és a helyi közösségek támogatása terén tettek.

A B Corp™ egy olyan tanúsítási rendszer, amely a vállalatok társadalmi és környezeti felelősségvállalását értékeli. Ez a tanúsítás jelzi, hogy a cég megfelel bizonyos társadalmi, környezeti, átláthatósági és elszámoltathatósági szabványoknak, bizonyítva ezzel, hogy nem csak a profitot, de a társadalmi és környezeti jóllétet is szem előtt tartják működésük során. A minősítés megszerzéséhez a vállalatnak legalább 80 pontot kell elérnie egy olyan értékelésen, amely nem csak a termékekre és szolgáltatásokra, hanem a teljes értékláncra kiterjed. Ez az ún. B Impact Assessment. A Danone kelet-közép-európai régiója 103,3 ponttal szerezte meg a tanúsítványt.   

Habár a világon, 95 országban 8056 B Corp™ minősített vállalat működik, ennek csak 2,9%-a található meg Kelet-Közép-Európában. Magyarországon mindössze pár nagyvállalat büszkélkedhet az elismeréssel.

„Hiszünk abban, hogy a jobbító szándékkal végzett üzleti tevékenység a jövőbe való legjobb befektetés” – mondta el Ivan Holub, a Danone One Planet, One Health missziójának megvalósításáért felelős vezetője.   

A B Corp™ minősítés a Danone régóta szem előtt tartott kettős küldetésének eddigi legnagyobb nyilvános elismerése: ez a küldetés mind gazdasági, mind társadalmi célokat magában foglal, amely így túlmutat a nyereségen, és egyértelmű célokat tűz ki az egészségre, a bolygóra, az emberekre és a közösségekre gyakorolt pozitív változások terén.

„A B corp minősítés azért fontos igazán számunkra, mert a vállalatunk működésének nem csak egy aspektusát vizsgálja, hanem öt szempont alapján tulajdonképpen az egész vállalatunk munkáját minősíti. Ebbe beletartozik az, hogy hogyan működünk a cégen belül, milyen kapcsolatban állunk a partnereinkkel, milyen elvek mentén történnek a gyártási folyamatok, a megállapodások, a fogyasztói kommunikáció és számos más tényező, amit kifejteni is nagyon hosszú lenne” – nyilatkozta Várkonyi Beáta, a Danone Magyarország Kft. vállalati kapcsolatok igazgatója a megszerzett elismerés kapcsán.

A Danone tanúsítása a kelet-közép-európai régióban (Románia, Bulgária, Magyarország, Csehország és Szlovákia) támogatja az anyavállalat törekvését, hogy 2025-re valamennyi piacán tanúsítvánnyal rendelkezzen, így az egyik első olyan multinacionális vállalat legyen, mely ezt a célt elérte. Napjainkban a Danone globális értékesítésének 74,2%-át képviselő üzleti egységek már rendelkeznek B Corp™ minősítéssel.  

- bdpst24.hu

Check Also

TIÉTEK A SZÍNPAD A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN!

Útjára indult a Budapesti Operettszínház Tiétek a színpad! című vetélkedője. A Budapesti Operettszínház 2022-ben – …