Globális fenntartható hálózati szolgáltatásokat nyújtó vállalat lépett a magyar piacra

  • egy hazai szerver hoszting szolgáltató partnereként

Az Inter.link, a globális fenntartható hálózati szolgáltatásokat nyújtó NaaS (Network as a Service) vállalat 2024. január 11-én bejelentette, hogy már elérhető Magyarországon is, új partnerének, a Rackhost Zrt.-nek, Magyarország egyik legnagyobb szerver hoszting szolgáltatójának köszönhetően.

Theo Voss, az Inter.link társalapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott: „Megnövekedett érdeklődést és keresletet tapasztalunk Kelet-Európában, és örülünk, hogy a Rackhost Zrt.-vel együttműködve bővíthetjük szolgáltatásainkat ezen a növekvő piacon.”

Csapó Gergely, a Rackhost Zrt. vezérigazgatója hozzátette: „Nagyon örülünk az Inter.linkkel való együttműködésnek, mivel ez nem csak infrastruktúránkat erősíti a legmagasabb szintű DDoS-védelemmel, hanem azzal az elkötelezettségünkkel is összhangban van, hogy megbízható és fenntartható hoszting megoldásokat kínáljunk Magyarországon és azon túl is.”

Az Inter.link és a Rackhost Zrt. képviselői 2023 októberében találkoztak a HUNOG_1-en, a hazai hálózatüzemeltetők első magyarországi konferenciáján. Az Inter.link volt a rendezvény fenntarthatósági támogatója, és Nógrádi Nicol, az Inter.link speciális projektekért felelős vezetője előadást tartott a hálózati iparág fenntarthatóságáról. A partnerség kezdeti lépéseiről a Deninet Kft.-vel, a budapesti hoszting és adatközpont szolgáltatóval egyeztettek, az együttműködés viszont azután valósult meg, hogy 2023. november 8-án a Rackhost Zrt. külföldi nagyvállalatok elől felvásárolta a Deninet Kft. hoszting és adatközpont szolgáltatási üzletágát.

Virág Zoltán, a Rackhost Zrt. ügyvezető igazgatója és a Deninet Kft. korábbi tulajdonosa elmondta: „Az Inter.linkkel való összefogás izgalmas mérföldkövet jelent számunkra, hiszen amellett, hogy bővíti szolgáltatási portfóliónkat, biztosítja ügyfeleink számára a legmodernebb globális összeköttetést, megerősítve ezzel vezető hoszting és adatközpont szolgáltatóként betöltött pozíciónkat Magyarországon.”

Ez az együttműködés mindkét fél számára előnyös, mivel a Rackhost Zrt. IP-tranzit és DDoS-védelmi szolgáltatásokkal gazdagodik, az Inter.link pedig támogatást nyer a magyarországi terjeszkedéséhez, mely ráadásul hamarosan folytatódik, mivel a Rackhost Zrt. idén tervezi megnyitni második budapesti telephelyét.

Reich Gábor, az Inter.link közép- és kelet-európai értékesítési vezetője hozzátette: „A Rackhost Zrt.-nek sok IP-tartományt kell biztonságosan üzemeltetnie, ezért fontos volt számukra, hogy olyan partnert válasszanak, aki ki tudja szolgálni az igényeiket ezen a területen. Az Inter.link DDoS-védelme képes erre, különösen azért, mert saját gerinchálózatunkat több szűrőközponttal kombináljuk.”

- bdpst24.hu

Check Also

Újabb „telt házas” tárlatmegnyitó Debrecenben

Angyal születik, majd elolvad a hó Gonda Zoltán kiállításán a Kölcsey Központban Nem Gond(a) 80! …