Egész télen megújult prémium üzemanyagkínálattal várja az autósokat az ORLEN

Olyan prémium üzemanyagokat vezetett be hazai töltőállomásain az ORLEN, amelyek a téli időszakban is segítik a járművek optimális működését. A fejlesztések nyomán a VERVA 100 prémium benzin hozzáadott bioetanol helyett immár ETBE biokomponenst tartalmaz, az új, téli hónapokra optimalizált VERVA Diesel prémium gázolaj pedig a kifejezetten hideg időjárásnak is ellenáll, és megkönnyíti a hidegindítást akár -26 Celsius fokban is. Emellett továbbra is elérhetők a magas minőségű, tisztító hatással bíró EFECTA üzemanyagok is, amelyekkel akár -20 fokos fagyban is elindulnak a járművek.

Az extrém hidegtűrő képességet és a megfelelő motorműködést szem előtt tartva fejlesztették ki az ORLEN szakemberei azokat a prémium üzemanyagokat, amelyek összetétele az autó teljesítményét is növelheti, fogyasztását pedig optimalizálhatja. Az új, E10 jelölésű VERVA 100 prémium benzin tavaly novembertől nem tartalmaz hozzáadott bioetanolt, összetétele a speciális ETBE (etil-tercier-butil-éter) alapú biokomponenssel bővült. A bioetanollal ellentétben az ETBE nem köti meg a légkör nedvességtartalmát, ennek számos előnye van az üzemanyaghasználat szempontjából. Egyrészt az ETBE pozitív tulajdonságai által megnövekszik az üzemanyag eltarthatósági ideje, másrészt a jármű szén-dioxid-kibocsátása is csökken. Továbbá a legalább 100-as oktánszámú prémium üzemanyag a motor teljesítményének növelésére is alkalmas lehet, amellett, hogy a vezetési élményt is dinamikusabbá teheti. Azok az autósok sem fognak csalódni, akik az EFECTA 95 normál üzemanyagot választják, amely tisztító hatásával hosszabbíthatja meg a motor élettartamát. 1

A tél során a dízeles járművel közlekedő sofőrök is számíthatnak az ORLEN üzemanyagokra, melyek akár az extrém hidegben is biztosítják az elvárt magas teljesítményt. Az EFECTA Diesel -20, az új VERVA Diesel prémium gázolaj pedig akár -26 Celsius fokig biztosítja a motor zavartalan működését, így megkönnyítheti a járművek hidegindítását még a nagyobb fagyokban is, ami a tehergépjárművek esetében kiemelten fontos. A prémium üzemanyag a téli mínuszokban is megfelelően áramlik az üzemanyagrandszerben, így a motor teljesítménye, a nyomatéka és a fogyasztása sem romlik. Mindemellett az ORLEN prémium benzinjéhez hasonlóan a VERVA Diesel eltarthatósági ideje is megnövekedett az üzemanyagot stabilizáló adalékanyagok révén, így az autó téliesítését és időleges pihentetését is lehetővé teszi.1 

„Minden autós számára fontos, hogy járművére a legzordabb időjárás esetén is számíthasson, legyen szó akár nyári hőségről vagy téli fagyokról. A hidegebb hónapokban forgalmazott prémium üzemanyagaink révén vásárlóink a dermesztő reggeleken is gond nélkül indíthatják be járműveiket, útközben pedig átélhetik a dinamikus vezetés élményét. Az üzemanyagfejlesztések során természetesen a környezetvédelmi szempontokat is maximálisan szem előtt tartottuk, hiszen célunk, hogy az autózással egyre kevésbé terheljük a bolygónkat.” – mondta el Jaroslaw Szeliga, az ORLEN magyarországi ügyvezetője az új üzemanyagok bevezetése kapcsán. 

Az ORLEN 2022. december 1-jén lépett be a magyar üzemanyag-kiskereskedelmi piacra, és 2024. április végére 141 töltőállomás üzemeltetését tervezi. Jelenleg 78 töltőállomást üzemeltet Magyarországon ORLEN márkanév alatt.

A magyarországi akvizíció összhangban van az ORLEN Csoport stratégiájával, amely 2030-ig a kiskereskedelmi hálózatának 3500 telephelyre történő bővítését tűzte ki célul, amelynek 45%-a Lengyelországon kívül található. Az ORLEN jelenleg 3 439 töltőállomással rendelkezik, amelyek közül 1 931 Lengyelországban működik, további 1 508 pedig a külföldi piacokon: Németországban (607), a Cseh Köztársaságban (436), Szlovákiában (90), Magyarországon (78), Litvániában (30) és Ausztriában (267). A Lengyelországon kívüli létesítmények az ORLEN teljes hálózatának közel 44%-át teszik ki.

www.orlen.hu

https://www.facebook.com/ORLENMagyarorszag/

- bdpst24.hu

Check Also

Fotókon: BIZARRRRR! – misztikus utazás a kapun túl

koncertshow két részben Lépj át a misztikum kapuján, hogy eléd táruljon egy bizarr világ, ahol …