Télen is megőrizhetjük bőrünk hidratáltságát

 • Bőrápolási tanácsok hideg időre

Az újév első napjaival beköszöntött a valódi tél is, amely igazán hűvös időjárást és fagyos szelet hozott magával. A hideg és a fűtésszezon minden évben kihívások elé állítják bőrünk védekezőképességét, ezért cseréljük a könnyed nyári arcápolási kedvenceinket testesebb, táplálóbb termékekre. Sokan azonban hajlamosak vagyunk testápolási rutinunk aktualizálásáról megfeledkezni, pedig bőrünk minden területe szomjazza a gondoskodást ebben az időszakban. Károlyfi Edit, az AVON szépségszakértője elárulta nekünk, miért fontos, hogy az arcápolási mellett, testápolási rutinunkra is fokozottan figyeljünk ebben az időszakban.

A tél bőrünk számára a legnehezebb időszak. A csípős hideg és bántó szél mellett, a fűtés és a kinti-benti hőmérséklet közötti jelentős különbség is próbára teszi bőrünket és kimeríti nedvességtartalmát. Az erős külső hatások, a ruhánkon átfújó szél, a meleg anyagok dörzsölése és a fűtés okozta száraz levegő kiszárítják felső rétegét, amely következtében csökken ellenálló képessége, viszkethet, berepedezhet és könnyebben jelenhetnek meg ekcémás tünetek is felszínén. Mi több, a tartós hideg hatására szervezetünk megpróbálja megakadályozni testünk lehűlését, amelynek következtében ereink összehúzódnak, és -8 Celsius-fok körül a faggyúmirigyek működése is lassul, csökken a bőr faggyútermelése, ezzel még inkább felgyorsítva bőrünk kiszáradását.

Ahhoz, hogy télen is megőrizhessük bőrünk szépségét és megkímélhessük magunkat a bőrszárazság kellemetlen mellékhatásaitól, elegendő betartanunk néhány egyszerű bőrápolási szabályt a hűvös hónapok során.

 • Ne vigyük túlzásba a fürdőzést

Habár egy hűvös, rohanós nap után kevesen tudunk nemet mondani egy forró habos fürdőre, nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy a hosszas áztatás és a meleg alapvetően szárítja bőrünket. Nem kell minden alkalommal tartóztatni magunkat, de érdemes a habos kényeztetést heti egy alkalomra és maximum 15 percre korlátoznunk, a vizet pedig maximum 35 fokra melegítenünk.

 • Használjunk hidratáló tusfürdőt

Zuhanyzás során érdemes krémes, lágy állagú, hidratáló összetevőket tartalmazó termékeket használnunk. Ha nem feltétlenül muszáj, karunkat, lábunkat és törzsünket ne szappanozzuk, dörzsöljük, elegendő csak vízzel leöblíteni ezeket a területeket. Részesítsük előnyben a langyos vizes, gyors zuhanyzásokat, főleg, ha bőrünk viszketésre hajlamos. Károlyfi Edit kedvenc téli fürdőterméke az Avon Care hidratóló tusfürdő kókuszolajjal, amely gazdag összetevőivel zuhanyzás közben is mélyen hidratálja bőrünket.

 • Ne szerénykedjünk a testápolóval

A hideg időszakban elengedhetetlen, hogy ne csak arcunkat, hanem egész testünket rendszeresen és gondosan hidratáljuk. Használjunk minden nap gazdag testápolót közvetlenül fürdés után, amely enyhén nedves bőrre felvíve a felületi nedvességet is képes magába zárni. Ha bőrünk különösen száraz, hidratáljuk naponta akár többször is és ne felejtsünk el minden kézmosás után is kézkrémet használni. Károlyfi Edit kedvenc téli testápoló termékcsaládja a Care Essential Moisture hidratáló termékcsalád, amelynek testápolóját, többfunkciós krémét és kézkrémét is minden nap használja. Habár télen kevésbé van szem előtt, de ne feledkezzünk meg lábunk ápolásáról sem ebben az időszakban, hiszen a vastag zoknik, csizmák és bakancsok talpunk bőrét sem kímélik. Használjuk lefekvés előtt a Footworks Intenzíven tápláló lábápoló krémet, hogy minden nap pihe-puha lábakkal ébredhessünk.

 • Zárjuk bőrünkbe az értékes összetevőket

Ahhoz, hogy bőrünk hidratálása még eredményesebb legyen, bevethetjük az AVON szakértőjének kedvenc téli praktikáját: tusolás és testápolónk bemasszírozása után vigyünk fel egy hidratáló testolajat, így zárva bőrünkbe minden hasznos hatóanyagot, hogy még eredményesebbé tegyük az értékes hidratáló összetevők mélyre ható hasznosulását. Károlyfi Edit kedvence az Avon Skin So Soft Hidratáló testápoló olajspray jojobaolajjal, amellyel pillanatok alatt befújhatjuk testünket.

www.avon.hu 

Az anyaghoz kapcsolódó termékek:

 • Avon Care hidratóló tusfürdő kókuszolajjal 1799 Ft
 • Avon Care Essential Moisture hidratáló testápoló 1799 Ft
 • Avon Care Essential Moisture hidratáló krém arcra, kézre és testre 1999 Ft
 • Avon Care Essential Moisture hidratáló kézkrém 999 Ft
 • Avon Footworks Intenzíven tápláló lábápoló krém 1099Ft
 • Avon Skin So Soft Hidratáló testápoló olajspray jojobaolajjal 1799 Ft

https://hu.avon-brochure.com/c01_hu_2024/

- bdpst24.hu

Check Also

Fotókon: BIZARRRRR! – misztikus utazás a kapun túl

koncertshow két részben Lépj át a misztikum kapuján, hogy eléd táruljon egy bizarr világ, ahol …