Az LG korábbi tévékészülékein is elérhetővé teszi legújabb webOS platformját

  • Ezáltal a régebbi modelleken is élvezhető lesz a magasabb szintre emelt felhasználói élmény 

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy korábbi kiadású LG okostévéken is elérhetővé teszi legújabb webOS rendszerét, így azok a hálózatba kapcsolt otthoni eszközök központjaként működhetnek majd.

A legújabb frissítés a 2024 elején indított webOS Re:New program keretében érkezik a 2022-es készülékekre, amely érinti az OLED Flex, az OLED Objet Collection Posé, valamint a QNED Mini LED 8K (QNED99/95 sorozat) modelleket, de később több típusra is elérhető lesz világszerte.

A webOS legújabb verziója a korábbinál is személyre szabottabb felhasználói élményt kínál az LG okostévék tulajdonosainak, akik már a kezdőképernyőn az ízlésüknek megfelelő ajánlásokkal találkozhatnak. A kijelzőn látottak emellett nagymértékben testreszabhatók, vagyis a felhasználók maguk is egyszerűen hozzáférhetővé tehetik a kívánt tartalmakat és szolgáltatásokat. Ebben a Quick Card felhasználói felület intuitív módon segít, amely egyebek mellett zene, játék és sport kategóriákba rendezi a kedvenc felületeket.

A tovább optimalizált operációs rendszer fejlett biztonsági technológiával felszerelt, így a felhasználók magas szintű stabilitással, biztonsággal és zökkenőmentesen futó felülettel találkozhatnak a tévéken.

Azáltal, hogy egyre több LG okostévén elérhetővé válik a frissítés, a tartalomszolgáltatók és a szolgáltatásfejlesztők is szélesebb közönségekhez juthatnak el.

Az LG feltett szándéka média- és szórakoztató platformmá válni, aminek keretében értékes szolgáltatásokkal és rengeteg tartalommal gazdagíthatja az ügyfelek szabadidejét. A webOS platform – amely már jelenleg is több mint 200 millió LG oktostévén fut világszerte – fejlesztése emiatt tovább folytatódik a felhasználói élmény forradalmasítása érdekében. Az LG jelentős befektetéseket tervez végrehajtani operációs rendszerét fejlesztő üzletágába annak érdekében, hogy a fogyasztók preferenciáit kiszolgálhassa, valamint erősítse versenyelőnyét a tartalomválaszték és a kényelem terén.

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyük a webOS rendszert, ezért folyamatosan fejlesztjük a platformot UX és UI szempontból, hogy a felhasználók problémamentes élményben részesüljenek termékeink használata során” – mondta Baik Seon-pill, az LG szórakoztató elektronikai részlegének terméktervezésért felelős vezetője. „Arra törekszünk, hogy tévéinken minőségi tartalmak és szolgáltatások legyenek elérhetők.”

Az LG szórakoztató elektronikai részlegének innovációi a 2024-es CES kiállítás keretében tekinthetők meg a vállalat standján (#16008, Las Vegas Convention Center) január 9-12. között. A www.lg.com/ces2024 weboldalon és az LG Global YouTube csatornáján online követhető az LG összes bejelentése a kiállításról. 

- bdpst24.hu

Check Also

Sony: itt a Lens™ FE 16-25mm F2.8 G

A Sony bemutatja a G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G nagy rekesznyílású és nagy látószögű …