GymBeam: Így maradj lendületben a két ünnep között is!

  • 5 tipp a GymBeamtől

Év végére sokan erőtlenebbé és kedvtelenebbé válunk. Az ünnepi nyüzsgés, a környezet elvárásai, a sűrű napirend és a hideg hőmérséklet mind-mind hozzájárulnak a szervezetünk kimerüléséhez. A karácsony és a szilveszter közötti időszak azonban tökéletes lehetőség arra, hogy feltöltsd energia raktáraidat. A GymBeam tippjeivel nem csak az új évnek indulhatsz neki lendülettel, hanem már a szilveszter estének is! 

  • Nasizz egészségesen

Karácsonykor mindenki annyit eszik, amennyi belefér, sőt már-már attól tartunk, hogy valóban kipukkadunk. Hiába marad a nagyi mákos bejglijéből, vagy sorakozik legalább két tucat kókuszgolyó a hűtőben – próbálj meg egészséges alternatívákat találni az egész napos nassoláshoz. Ez nem jelenti azt, hogy csak karikákra vágott répát kellene ropogtatnod egész nap, de például a karácsonyfán díszelgő szaloncukrot felválthatja egy egészséges energiaszelet vagy liofilizált gyümölcsök, tele energiával.

  • Hidratálj okosan

Az ünnepi időszakban sok minden elvonhatja a figyelmed az ideális folyadékpótlásról. Édesapád szilvapálinkája sajnos hidratálásra nem alkalmas, így legalább a két ünnep közötti időszakban érdemes odafigyelned a megfelelő folyadékbevitelre. A víz, a hipotóniás, valamint a BCAA tartalmú italok segítenek gondoskodni a megfelelő hidratációról és az aminosavak pótlását támogatják. 

  • Irány a természet!

Vedd elő a sálat, sapkát, kesztyűt és egy kis mozgással a szabadban az ünnepi időszak túlzott étkezéseit is ellensúlyozhatod. Bármelyik irányba indulsz túrázni, legyen az a Bakony, a Mátra, a Mecsek, hóesésben mind lenyűgöző látványt nyújt. Ha pedig emelnéd a tétet, és síelésre, vagy snowboardozásra adnád a fejedet, ezt is megteheted akár a hazai sípályákon.  

  • Édes semmittevés 

Ha a kirándulás már pipa, jöhet az ‘Dolce far niente’, nem igaz?! Hiszen lendületet szerezni pihenéssel is lehet. Ez az időszak szóljon a Netflix-filmekről, a forró fürdőkről és a délutáni szundikálásokról is. Az ünnepek közötti napokból adj magadnak legalább egyet, amikor a szekrényedben található legkényelmesebb leggingset vagy mackónadrágot húzod magadra, bolyhos zoknival és bő pólóval és hódolsz az édes semmittevés oltárán. 

  • A lélek is töltödjön 

Karácsonykor a rokonságot körbelátogatod, de ne feledkezz meg a barátaidról, és a velük töltött minőségi időről sem! Tervezz velük is programot, üljetek be egy kávézóba: szakíts időt egy jókedvű beszélgetésre, régi történetek felidézésére. Ha a fizikai oldalát nézed, a nevetés közben felszabaduló endorfin bizonyítottan csökkenti a stresszt és oldja a feszültséged, amellyel a lelked is töltődik.

Bármit is tervezel december legnyugodtabb hetére, fontos, hogy legyen időd pihenni, feltöltődni és élvezni a téli szünetet. Nem csak azért, mert így nagyobb lendülettel kezdheted az új évet, hanem azért is, mert megérdemled.

gymbeam.hu

@gymbeam.hu

#gymbeamhu

- bdpst24.hu

Check Also

Magyarországot képviseli és a győzelemre készül Válint Bence az idei Ferrari Challenge kupasorozatban

Fotókredit: Ferrari Budapest / Petr Michalek A tavalyi félszezon és az akkor bravúrral elért összetettbeli …