Több mint félezer fát ültettek Budapest utolsó megmaradt természetes mocsárterületén

A Merzse-mocsár évtizedek óta az egyik legkedveltebb budapesti kirándulóhely, ami a pesti oldalra egykor jellemző mocsarak egyik utolsó túlélője. Év végén több mint 550 fát ültetett ezen a területen a Bayer Hungária Kft. a  FŐKERT-tel együttműködve, hogy tovább gazdagítsák a terület ökoszisztémáját. A faültetést az Iberogast márka ihlette.

A főváros egyik legháborítatlanabb vizes élőhelye 1977 óta természetvédelmi területnek számít, ami változatos élővilágáról és növényritkaságairól, valamint az ezeket bemutató tanösvényéről híres. A Budapest XVII. kerületében található, 27 hektáron elterülő vizes terület az elmúlt évszázadokban zsugorodásnak indult, de a kétezres évek elején rehabilitálták, és ma is folyamatosan dolgoznak állapotának megőrzésén. 

A telepített parkerdő hozzájárul a terület ökológiai egyensúlyának további erősítéséhez és az élővilág megóvásához, legyen szó az itt található változatos madárfajokról vagy mocsári- és gyógynövényekről. Az utóbbiak védelme, a Bayer Iberogast márkája számára különösen fontos, hiszen az Iberogast is 9 értékes gyógynövény erejét egyesíti. A cég alapelve, hogy tiszteletben kell tartani a természet kincseit, és lehetőség szerint tenni a védelmükért – például ezzel az ültetéssel, amivel a természet visszakapott valamit. 

Az Iberogast® belsőleges oldatos cseppek  9 gyógynövény kivonatát tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszer, amely komplex megoldást nyújt többféle emésztési problémára, ideértve az étkezést követő hasi fájdalmat, görcsöt, teltségérzést, puffadást, fokozott gázképződést és hányingert, avagy orvosi szakszóval a funkcionális diszpepszia tüneteit. CH-20231218-112

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERESZÉT!

 http://www.bayer.co.hu

- bdpst24.hu

Check Also

A Piaf! The Show után hamarosan érkezik a Paris! The Show

Ötven országban bemutatott, több mint 1 milliós közönséget vonzó, mintegy 400 előadás után a napokban …