Száguldó sportolóktól volt hangos az Euroring a MOL pályanapján

  • Úszó, vízilabdázó és párbajtőröző is beült egy Cupra Formentor volánja mögé a MOL szervezésében
  • A sportolók a Zengő Motorsport pilótája, Nagy Dani mellett különböző vicces feladatokat oldottak meg, miközben a WTCR versenyautóban száguldottak a pályán
  • A legjobb köridők teljesítésében, a különleges sportautó maximális teljesítményének elérésében a MOL Evo Plus Triple Effect üzemanyaga segítette őket
  • Akik nem lehettek ott a rendhagyó versenynapon, azok sem maradtak le a legizgalmasabb pillanatokról, a megmérettetés legjobb pillanatait ugyanis fedélzeti kamerák rögzítették

A sportban a részvétel a legfontosabb, de a gyorsaság is számít: sportolók száguldoztak a versenypályán a MOL exkluzív októberi pályanapján az Euroringen. Az eddig más szerepkörökben megismert és bizonyított sportolóknak saját korlátjaikkal is szembe kellett nézniük, miközben a MOL Evo Plus Triple Effect üzemanyag segítette őket.

Az, hogy mit keres egy párbajtőröző, egy úszó, egy modell vagy egy vízilabdázó az Euroringen, csak azok számára lehet kérdés, akik lemaradtak az elmúlt időszak egyik leglátványosabb autós eseményéről: Epres Panni, Milák Kristóf, Siklósi Gergely és Madaras Norbert az örkényi versenypályán mérte össze tudását, méghozzá autóvezetésben, egy Cupra Formentor volánja mögött. Az érintett sportolókban nem csak az a közös, hogy az Euroring számukra nem hazai pálya, hanem az is, hogy a pályafutásukat egyéniben vagy csapatban ugyanúgy a MOL támogatja, ahogyan a vállalat tette lehetővé – a Zengő Motorsporttal együttműködve – ennek a formabontó versenynapnak a létrejöttét is. Természetesen a Cupra Formentor meghajtásáról is a MOL gondoskodott: a különleges sportautó tankjába MOL Evo Plus Triple Effect üzemanyagot töltöttek, mely hozzájárulhat a motor és a környezet megóvásához is. 

A legjobb köridő elérésében a reflexeknek, az állóképességnek, és a pillanatnyi formának is szerepe volt. Annak érdekében, hogy a rendhagyó versengés legizgalmasabb és legderűsebb pillanatait minél többen élvezhessék, a megmérettetést, és a különböző humoros feladatok megoldását a jobb egyen fedélzeti kamerákkal is rögzítették a szervezők, amely felvételeket ide kattintva megnézve bárki (újra) átélheti a sebesség izgalmát és a füstölgő gumikerekek csatáját.

„Egy sportoló számára mindig felüdülés, ha más sportágakban is kipróbálhatja magát. Valószínűleg minden fiúnak vannak a sportautókkal, autóversenyekkel kapcsolatos álmai – aztán az élet másképp alakul, de azért hatalmas élmény belülről látni ezt a világot, még ha csak egy napra is. Megnyugtató érzés volt olyan üzemanyaggal hajtani, amely biztosítja a motor védelmét és a teljesítményt akkor is, ha esetleg valamit nem a legoptimálisabban csinálok. Köszönöm, mindannyiunk nevében a MOL támogatását, mert most sokszorosan igaz, hogy a vállalat nélkül nem juthattunk volna el ide. És hálásak vagyunk Nagy Dani figyelméért, empátiájáért is, rengeteget tanultunk tőle” – fogalmazott Siklósi Gergely. 

A versenynap a nem hétköznapi terhelésre tervezett hajtóművek számára is komoly megpróbáltatást jelent, így a lebonyolításban tényleges főszerep jutott a MOL Evo Plus Triple Effectnek. A „hármas hatás” a prémium üzemanyag esetében arra utal, hogy a magasabb oktán- és cetánszámnak köszönhetően a motor nagyobb teljesítményre lehet képes, az adalékok pedig csökkenthetik a lerakódásokat az injektorokban és a szelepekben (ami kímélheti a motort a csúcsszintű igénybevétel során), a tisztább és hatékonyabb égésnek köszönhetően pedig a fogyasztás alacsonyabbá válhat, ami a környezet számára is remek hír. A MOL Evo Plus Triple Effect különleges körülmények között is bizonyított, ami a hétköznapi autózásban azt jelenti, hogy használatával a motor hosszabb időn át, kevesebb karbantartással és alacsonyabb kibocsátás mellett is képes az eredeti teljesítményének megőrzésére.

„Köszönjük a résztvevőknek a pályanap izgalmait, és azt, hogy nem csak hajlandóak voltak kimozdulni a megszokott versenykörnyezetükből, de a nyilvánosság számára is megmutatták, hogyan tudnak helytállni a szokatlan kihívások között. A segítségükkel olyan műszaki és környezetvédelmi fejlesztésekre is rá tudjuk irányítani a figyelmet, amelyeknek kulcsszerepük lehet a jövő fenntartható közlekedésében” – hangsúlyozta dr. Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelem igazgatója.

- bdpst24.hu

Check Also

TORONTÓ ÜTŐS CSAPATA VISSZATÉR

Az eddigieknél még döbbenetesebb történéseket ígérnek a Murdoch rejtélyeinek alkotói a 17. évad debütálása alkalmából. …