Így varázsolj karácsonyi hygge hangulatot a lakásodba!

Az adventi időszak a várakozás és a feltöltődés időszaka. A skandináv hyggehez is kapcsolódó ünnepkör tökéletes alkalom arra, hogy lakásunkba meghittséget varázsoljunk. A lakásdekorációk között mindenki megtalálja a számára megfelelőt, akár gyertyákról, égősorokról vagy természetes hatású kerámiadíszekről legyen szó. A JYSK szakértői összegyűjtötték, hogyan teremtsünk egyszerűen karácsonyi hangulatot a lakásunkba. 

Télen még népszerűbb dán hygge életérzés lényege az otthon melege és a nyugalom megteremtése. Ez a hideg időben még fontosabbá válik, hiszen a rövid nappalok és a sötét könnyen befolyásolhatja a hangulatunkat. A JYSK szakértői most összeszedték azokat a dekorációs tippeket, amivel könnyedén megteremthetjük a hygge meghitt hangulatát az ünnepek alatt is.

Elő a mécsesekkel és lámpásokkal!

A téli sötétben jólesik a gyertyafényes szobából élvezni a semmittevést. A karácsonyi tradíciókhoz nem véletlenül kapcsolódnak a fények, amiket rengeteg formában elhelyezhetünk a lakásunkba és a legszürkébb napokat is képesek felvidítani. Az égősorok mellett rengeteg lámpás és mécsestartó közül választhatunk, amikkel pillanatok alatt megidézhetjük az ünnepi hangulatot. A JYSK jelmondata az idei karácsonyi szezonra, hogy vigyük el mindenhova az ünnepi hangulatot, tehát nem kell megállni a nappalinknál, az égősorokkal könnyel feldobhatjuk a dolgozót, a konyhát vagy a hálószobát is. Az idei év trendjei között fekete, arany és ezüst díszek közül válogathatunk, így könnyedén illeszthetjük őket a lakásdekorációba, valamint a papírcsillagok is újra visszatértek. 

Karácsonyi mintás textilek felelnek az otthon melegéért

Akár ajándéknak is tökéletesek a puha takarók és párnák, amik az ünnepi időszak alatt karácsonyi mintával is elérhetőek. A hópelyhekkel és csillagokkal díszített textilek az egész téli időszakban feldobják a lakást, miközben kényelmesebbé teszik a mindennapjainkat. A karácsonyi asztalra is kerülhetnek a mintás anyagokból, az ünnepi terítéket futókkal, textilszalvétákkal dobhatjuk fel. 

Természetes anyagok és natúr színek

A JYSK dizájnerei szerint idén nagy hangsúly van a természetes anyagokon és a neutrális színeken. Rengeteg dekortermék készül fából, kerámiából vagy kőből, így a téli időszakban sem kell hiányolnunk a természet közelségét. A fa tálcák, kerámia edények és gyertyatartók tökéletesek a hygge megteremtéséhez. Neutrális színük miatt könnyen beilleszthetők az otthonunkba, a sötétzöld karácsonyi dekorációkkal párosítva pedig nyugodt, meghitt hangulatot varázsolnak bárhová.

Manók és diótörők a karácsonyi hangulatért

A skandináv hagyományoknak megfelelően most sem maradhatnak el a különböző manók és a Mikulásra hasonlító kis bábok, akik az északi „Nisse” tradícióból alakultak közkedvelt alakká. Ez a kismanó csínyekkel és rontással sújtja azokat, akik nem látják őt megfelelően vendégül, így nem árt, ha mi is befogadunk egyet otthonunkba és méltó helyet találunk neki a lakásdekorációk között.  A klasszikus karácsonyi hangulatból a Diótörő meséje sem maradhat ki, idén pedig újra divatosak a történetből is ismert figurák, akik gondosan őrzik a karácsonyi hangulatot. 

- bdpst24.hu

Check Also

Naponta akár négyszer is felszállnak valamilyen BKK-járműre a budapestiek

A Budapesten közlekedők kétharmada nem tudja elképzelni az életét közösségi közlekedés nélkül: átlag havi 19 …