„Mindenki karácsonya” a Westendben

  • 350 nélkülöző gyermeknek tettük szebbé az ünnepeket 

350 hátrányos helyzetű gyermeknek rendezett karácsonyi ünnepséget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei, valamint a házigazda Westend Bevásárlóközpont 2023. december 11-én. A programot a Gyermekmentő Szolgálat már 32. éve rendezi meg, több mint két évtizede pedig a Cinema City Westend ad neki otthont. A rendezvény fénypontja a Budapesti Operettszínház musical-műsora és az ünnepi ajándékosztás volt.

Hétfőn 12 órától izgatott, lelkes gyerekek népesítették be a mozitermet. Az ünnepi programra 350 hátrányos helyzetű gyermeket hívtunk meg budapesti és Pest vármegyei általános iskolákból, gyermekintézményekből. Arcfestéssel, lufihajtogatással, aprósüteménnyel, gyümölccsel és édességgel is kedveskedtünk a résztvevőknek. Természetesen a Mikulás és manói, valamint a rénszarvasok sem hiányoztak. 

Nem maradhatott el a Budapesti Operettszínház művészeinek ünnepi műsora sem. Idén Dancs Annamari, Füredi Nikolett és Szentmártoni Normann szórakoztatták a gyereksereget. Nagyon megható volt, ahogy a Kiskarácsony, nagykarácsony című dalt együtt énekelték a gyerekek és a művészek. 

A rendezvény fénypontja az ajándékokosztás volt. A gyerekek sok-sok karácsonyi meglepetéssel térhettek haza. Az OTP Bank – a Gyermekmentő legnagyobb és legrégebbi támogatója – idén egy menő fém uzsonnásdobozt rejtett a tornazsákokba. A házigazda Westend is szuper meglepetéssel készült: az ő csomagjában plüssmackó és kirakós játék lapult. A Penny Market is nagylelkű felajánlásokkal érkezett: felsorolni is nehéz lenne, de az biztos, hogy rengeteg finomság került a táskákba: édes és sós rágcsálnivalók, gyümölcslevek, szaloncukor – a gyerekek legnagyobb örömére. Az MBH Banktól egy jókora mikuláscsomagot vehettek át a gyerekek. Ebbe is sok meglepetés került: gabonapehely, müzliszelet, csoki, üdítő. A Magyar Olimpiai Bizottság pólókkal kedveskedett, a METRO Kereskedelmi Kft. gyümölcsökkel és csokival, az Auchan finom fánkokkal és pogácsával, a Semes Pékség pedig perecekkel. A Coca-Colának az ásványvizet és az üdítőket köszönhettük.  

Az ajándékokat Edvi Péter, a Gyermekmentő alapító elnöke, Mozsár István, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi tagja, Csorba Eszter, a Westend marketing igazgatója, Turai Lilla, a Westend marketing koordinátora, Molnár Bernadett, az OTP Bank fenntarthatósági tanácsadója, Kazatsay Eszter, a PENNY Magyarország kommunikációs vezetője és Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója adta át. 

A szervezők köszönetet mondanak támogatóiknak, akik felajánlásaikkal, ajándékaikkal emlékezetessé tették a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát. Köszönjük az OTP Banknak, a Westendnek, a Penny Marketnek, a Belügyminisztériumnak, az MBH Banknak, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, az Auchannak, a Coca-Colának, a Budapesti Operettszínháznak, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek és a Semes pékségnek.

www.gyermekmento.hu

- bdpst24.hu

Check Also

A MOMkultban nyílik ki a hírességek postaládája

Visszatér a Beszélő levelek  Közel négy év szünet után, 2024. március 28-án újra kinyílik a …