Egy jó étterem legfontosabb elemei a megbízható nagykonyhai gépek

Amikor valaki éttermet szeretne nyitni nyilván az a szándéka, hogy az övé legyen a legjobb az éttermek közül. Olyan élményt szeretne adni az embereknek, ami szebbé teszi a napjaikat az ételeivel. Aztán ha megtalálták a megfelelő helyiséget, a megfelelő alkalmazottakat, kidolgozta a terveket, akkor  következhet az étterem tényleges kialakítása. Az a szerencsés, aki megfelelő szellemi tőkével és anyagi lehetőségekkel tud gyakorlottan belevágni ebbe a nem egyszerű vállalkozásba.

Melyek  a legfontosabb berendezések az éttermi konyhában?

A vendégek megnyeréséhez kellemes teret, arculatot, egységes koncepciót kell összehozni, a megfelelő ételkínálattal egyetemben. A megfelelő menüsor elengedhetetlen, ahhoz viszont megbízható, modern berendezések kellenek, amelyek hosszú ideig biztosítják a hátteret az ételek elkészítéséhez.

Miután ipari konyháról beszélünk a legfontosabb gépei a sütő-főző berendezések, a hűtő és fagyasztógépek, az előkészítő és  csomagoló berendezések, a mosogatás berendezései. A nagykonyhai gépek éttermeknek ugyanúgy szükségesek, mint egy ipari konyha berendezéséhez, ahol esetleg több száz főre is készítik az ételeket. 

  • Sütő főző berendezések

Számos variációból választhatunk, de az a fontos, hogy az elkészítendő ételekhez és a kapacitáshoz melyik a legalkalmasabb fajta. Természetesen más az előnye és a hátránya minden fajtának. Működésük szerint lehet elektromos, gázos, indukciós, kerámialapos és francia tűzhely. Ide tartozik még az olasz konyha által kedvelt pizza kemence is. De a sütés- főzés eszközeihez tartoznak még a fritőzök, főzőüstök, melegentartók, kontakt sütők, mikrók, lángossütők, turbósütők is.

  • Hűtő és fagyasztó berendezések

Ide tartoznak a csemege vitrin, feltéthűtő, háttérhűtő, fagyasztó, italhűtő, borhűtő, jéggép, jégkrém fagyasztó, borhűtő szekrény, hűtött munkapult, fagyasztós munkapult, pékipari hűtők, pizzapult, saláta előkészítő, sokkoló, süteményes hűtővitrin, az ital és fagylaltgépek, jégkása készítők.

A sütő-főző berendezésekre és a hűtő-fagyasztó berendezésekre kell a legtöbbet költeni, azonban azt is alaposan meg kell fontolni a kezdetekkor, hogy mi az, amire feltétlenül szükség van és mi az amit később is lehet pótolni a berendezések és eszközök közül.

  • Egyéb konyhai gépek

A főzésen és a hűtéses tároláson kívül még sok más egyéb gép is segítheti az ipari konyhai munkát, például a mosogatáshoz szükséges mosogatógépek amelyek biztosítják, hogy a munka folyamán minél gyorsabban rendet lehessen tenni, hogy a konyha a következő napot is tiszta eszközökkel várja.  A konyhai munka megkönnyítését és a kiszolgálás meggyorsítását ezek a gépek nagymértékben elősegítik.

Összegezve

A megbízható nagykonyhai gépekre a mai éttermi konyhákban alapvetően szükség van, hiszen nélkülük nagy mennyiségű ételek elkészítése szinte lehetetlen lenne. A modern mai élethez az egészséges étkezés hozzátartozik, az ételek elkészítéséhez napjainkban már sokféle ezt segítő berendezést használhatnak-

- bdpst24.hu

Check Also

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi …