Mikulás előtt indul a licit – súlyosan beteg gyerekek tervezték meg álomcipőjüket

Magyarországon minden ötödik iskoláskorú gyerek küzd krónikus betegséggel. Sokan közülük hónapokat, éveket töltenek otthon, kiszakadva az iskolából, távol barátaiktól.  Most öten közülük kitalálhatták, megtervezhették és be is mutathatták álomcipőjüket. Az Eisberg Magyarország Kft., a sneakerness_budapest-et szervező Trunk Tamás és a KórházSuli együttműködésében megvalósult egyedi sneakerekre a mai naptól lehet licitálni. A jótékonysági aukción befolyt összeg a KórházSuli munkáját segíti.

Virág szabadidejében rajzol, táncol, énekel, színészkedik – és vizsgálatokra jár. 9 éves kora óta ugyanis Crohn és vesebeteg. Szinte már rutin számára az ellenőrző vizsgálat, ultrahang, labor. De Virágot nem olyan fából faragták, hogy betegsége miatt lemondjon az álmairól. Művészeti iskolában szeretne tanulni, a Padlás egyik címszerepéig meg sem állna – természetesen az egyik legnagyobb pesti színházban. 

Vica, Pacek Surranó 2000 nevű cipőjével

Gyöngy egy viszonylag ritka betegséggel, gyermekkori reumával diagnosztizálták. Ő és családja kemény éveken vannak túl, folyamatos kezelésekkel, sok váratlan nehézséggel. Ez megedzette Gyöngyöt és az egész családot – ezáltal még összetartóbbak lettek. Nem meglepő talán, hogy az “Egy lépés a felhőn túlra” nevű cipőjét is egy családi szál ihlette: a szülei mesélték neki, hogy a martfűi Tisza Cipőgyár melletti réten hogyan szaladgáltak gyermekkorukban a régi családi napokon (szakszervezeti bográcsozásokon, május elsejéken). Minden tele volt kis kék virágú, borostyánlevelű veronikával, és a fűszálak, a virágok pont úgy akadtak bele a saját cipőikbe, ahogyan az most Gyöngy cipőjén is megjelenik.

Gyöngy, Egy lépés a felhőn túlra nevű cipőjével

Réka számára a rajz művészetterápia: ez sok magányosan, otthon töltött órától mentette meg. Réka ugyanis fiatalkori reumával, neuropátiával és scoliosissal küzd, mely miatt eleinte iskolába se nagyon járhatott. Az álma az volt, hogy majd rajzzal foglalkozhasson, de a betegsége kézremegéssel jár. Réka viszont kitartó, ezért gitározik, íjászkodik és nem mondott le a rajzról sem: akár szobája összes falát beboríthatnánk a képeivel, egy centi hely nem maradna a tájképektől, állatportréktól.

Réka, Miben sántikálsz? Cipőben! Nevű cipőjével

Az együttműködő partnerek:

Az Eisberg cégcsoport Európa egyik vezető vállalata konyhakész saláták előállítása terén. A magyar leányvállalat, az Eisberg Hungary Kft. 1992-ben alakult, 5000 négyzetméteres gyáli üzemében több mint 200 fő dolgozik. A cég a kezdetektől piacvezető szerepet töltött és tölt be a konyhakész saláták hazai piacán, és kiemelkedő szereplő a dresszingek piacán is. A vállalat társadalmi felelősségvállalási tevékenysége egyedülálló: számos olyan területet támogatnak, ahol a cég filozófiájának megfelelően az ember áll a középpontban.

Trunk Tamás Dablty Z-generációs influencer szenvedélye a sneakerkultúra és általában a Z-generáció márkái mögött rejlő történetek felfedezése. Élsportolóként emellett Ausztriában tanul, több nyelvet beszélve és sok kultúra fiataljaival kapcsolatot tartva hisz abban, hogy lehet színvonalasan és kultúráltan közösen értéket teremteni.

A KórházSuli súlyosan beteg gyerekek oktatásával foglalkozik immár tíz éve. Magyarországon évente több ezer gyerek marad ki az iskolából a tartós betegsége miatt. A KórházSuli nekik segít az otthoni tanulásban és abban, hogy a betegségük alatt is megmaradjon a kortárs közösségük. Az érintett diákok személyre szabott támogatásán túl módszertani kiadványokkal és képzésekkel segíti az oktatási és egészségügyi szakemberek munkáját.

A cipőkre itt tudsz licitálni: https://aukcio.net/aukcio/a-korhazsuli-jotekonysagi-arverese

Itt pedig a @KórházSuli beteg diákjainak oktatását támogathatod: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/3107

- bdpst24.hu

Check Also

A MOMkultban nyílik ki a hírességek postaládája

Visszatér a Beszélő levelek  Közel négy év szünet után, 2024. március 28-án újra kinyílik a …