NAV: „Alsó földi” csomagok

Csomagok alá rejtett és ragasztószalaggal körbetekert dobozokkal sem tudták megtéveszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreit. Több mint 1500 doboz csempészcigaretta útját szakították meg az egyenruhások az M1-es autópályán.

A rakterét, az utasterét, de még az utánfutóját is plafonig pakolták annak a kisbusznak, amit a pénzügyőrök a Lajta pihenőhelyre kísértek ellenőrzésre. Inkább egy kínai konténerhez hasonlított a kilencszemélyes kisbusz csomagtere és vontatmánya, amikor a pénzügyőrök átvizsgálták a rakteret. A csomagok alatt vastag szigetelőszalagokkal áttekert, úgynevezett mesterkartonokba rejtették el az adózatlan cigarettát.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a sofőr nem tudott az illegális rakományról. A fuvarozó vállalkozó, aki egyben az utasa is volt, viszont cseppet sem lepődött meg az előkerült dohányáru láttán. Plusz kereset reményében Hollandiában akarta eladni a bolgár dohányárut.

Az egyenruhások az 1580 doboz, több mint 3,5 millió forint értékű cigarettát lefoglalták. A 39 éves férfinak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény alapos gyanúja miatt is felelnie kell, és csaknem ötmillió forint bírságra is számíthat.

- bdpst24.hu

Check Also

A zöld jövő és 25 millió forint a tét az E.ON Föld bajnokai pályázatán

Óvodai és iskolai közösségek fenntarthatósági ötleteit várják Az E.ON Hungária Csoport második alkalommal hirdeti meg …