Béremeléssel és december 24-ei zárvatartással készül a JYSK a karácsonyra

December 24-i zárvatartással és előrehozott béremeléssel készül a JYSK dán kiskereskedelmi lánc az év végére. Az üzletek a JYSK-nél 2018 óta, azaz idén hatodik éve tartanak zárva karácsonykor országszerte. Az áruházi munkatársaknak pedig 2023 december elsejétől átlagosan 20 százalékkal emelkedik majd a fizetésük. 2022 januárja óta összességében a JYSK-áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt. A JYSK-nek Magyarországon a retail üzletágban több mint 800 aktív munkavállalója van és az üzletnyitások is folyamatosak: 2023 decemberében még további két új áruház nyílik meg, de folyamatosan újulnak meg a meglévő üzletek is.  

A JYSK 94 áruháza országszerte zárva tart december 24-én, ezzel segítve, hogy a munkatársak pihenni tudjanak a megfeszített ünnepi időszakban. A karácsonyig tartó pár hét az egyik legforgalmasabb időszak a kiskereskedelemben, ezért a JYSK-nél idén 6.éve zárva tartanak az áruházak december 24-én. A JYSK áruházai december 22-én és 23-án lesznek nyitva, az ünnepek után pedig először december 27-én nyitnak ki. 

„A retail üzletágunkban több mint 800 kollégánk van. Azon dolgozunk, hogy a munkavállalók hosszú távon tervezzenek velünk, ebben pedig a skandináv vállalati kultúránk is sokat segít. Igyekszünk tudatosan reagálni a munkavállalói igényekre, és fenntartani azt a munkahelyi légkört, amiben a kollégák jól érzik magukat. Ezért idén hatodik éve december 24-én bezárnak az áruházaink, hogy a retail-ben dolgozó kollégák is otthon készülhessenek a karácsonyra és pihenhessenek egy rendkívül megfeszített időszak végén. A novemberi és decemberi hónapok a Black Friday és az ünnepi készülődés miatt ugyanis extra terhet jelentenek az üzletekben dolgozó kollégáknak” – mondta Nyeste Ági, a JYSK Magyarországért, Görögországért és Ausztriáért felelős Head of HR managere. 

A JYSK-nél jelenleg 94 üzletben dolgoznak a munkatársak, ezeknek a száma pedig még idén kettővel nő. 

Béremelés is jön

A decemberre béremeléssel is készül a JYSK, a januári emelést hozzák egy hónappal előrébb, így december 1-től átlagosan 20 százalékos béremeléssel számolhatnak az áruházi dolgozók.

Az elmúlt években több lépcsőben emelte meg a dolgozók fizetését a JYSK: 2022 januárjában és szeptemberében 10-10 százalékkal, idén januárban pedig további 5 százalékkal nőttek a bérek. Ezt követi majd a decemberi újabb átlagos 20 százalékos béremelés, ami azt jelenti, hogy 2022 januárja óta a JYSK áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt.

Emellett a dolgozók magas színtű, prémium egészségbiztosítást és sporttagsági hozzájárulást is kapnak, a munkába járást pedig havonta kilométerenként 30 forinttal támogatja a JYSK, valamint több millió forintot költ évente csapatépítésre a vállalat. A munkatársak számos szakmai képzésen és oktatáson is részt vehetnek – például a targoncás jogosítvány megszerzését is támogatja a vállalat -, de mentorprogramok, tréningmodulok is elérhetőek, a vezetői beosztásra készülőknek pedig a Talent Akadémia, valamint az Üzletvezető gyakornoki  program segít. A JYSK célja ugyanis az, hogy a jövőben a vezetők 80 százalékát házon belül nevezzék ki, így az áruházban dolgozók előtt is vonzó karrierút áll.

A JYSK 94 magyarországi áruházában, valamint az ecseri logisztikai központjában jelenleg több mint ezer munkavállalót foglalkoztat. Az Aon és Kincentric munkavállalók megkérdezésén alapuló felmérésben pedig már három alkalommal nyerte el a Legjobb Munkahely díjat, valamint 2023 januárjában Top Employer minősítést is kapott.

- bdpst24.hu

Check Also

Fotókon: BIZARRRRR! – misztikus utazás a kapun túl

koncertshow két részben Lépj át a misztikum kapuján, hogy eléd táruljon egy bizarr világ, ahol …