Átadta a VGP az Apollo Tyres győri raktárát

Elkészült a győri VGP Parkban az Apollo Tyres új elosztó központja, a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója 24 000 m2 területű raktárépületet és 600 m2 irodaépületet adott át a nemzetközi abroncsgyártó részére. Az Apollo Tyres A kategóriás, környezettudatos épülete közvetlen az Audi szomszédságában helyezkedik el, és európai disztribúciós központ szerepét tölti be a jövőben. 

A VGP Park Győr a Bécset Budapesttel összekötő M1-es autópálya mentén helyezkedik el a 112 km-nél lévő kijárat közelében. A Park kiváló infrastruktúrát kínál és a városi tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

Az épület Very Good BREAAM minősítésre számít a BREEAM International New Construction rendszer szerint. A projektet 10 kategóriában minősítik, ebből négyben 70 százalékosan vagy az felett teljesített az épület. Az új ingatlan várhatóan 78 százalékos eredményt ér vízfelhasználás, 90 százalékot menedzsment, 86 százalékot hulladékmenedzsment, és 70 százalékot földhasználat és ökológia kategóriában. 

Az egyes kategóriákban elért magas pontszámok a létesítményben alkalmazott, számos környezetbarát megoldásnak köszönhetőek, ilyen például a hatékony víztakarékossági rendszer alkalmazása, amely az ivóvízért is felelős. Ez segít megőrizni az egyensúlyt a kialakított faunával, amelyet öntözés nélkül, kizárólag a csapadékra támaszkodva ápolnak majd év minden évszakában. Emellett az építkezés során hulladékcsökkentő rendszert alkalmaztak, míg a kész épületben fejlett, távfelügyelettel ellátott energia-monitoring rendszert telepítettek. A győri létesítmény emellett dedikált autómegosztó parkolókkal, a környezetbarát járművek számára elektromos töltőkkel, és számos kerékpáros kényelmi szolgáltatással is rendelkezik. Az ökológiai kezdeményezéseket szakemberek felügyelték, akik a biológiai sokféleség szempontjából legjobb megoldásokat használták a tervezésnél és kivitelezésnél. 

A győri VGP Parkban található egy telepített méhlegelő is, az évelő magkeverékkel bevetett két hektáros ingatlan már második éve szolgálja ki a környék méhcsaládjait a tavaszi és a nyári időszakokban.

„A győri VGP park kiemelkedő szerepet tölt be a város mellett található ipari zónában, az Apollo Tyres jelenlétével pedig újabb fontos autóipari szereplővel gyarapodott az itt működő cégek száma. A mi feladatunk – amellett, hogy a disztribúciós tevékenységnek megfelelően kialakítsuk az épületet – egy fenntartható, környezettudatos és raktár és irodahelyiség építése volt a nemzetközi cég részére” – mondta el Pálovics Károly a VGP magyarországi Ország Igazgatója

Benoit Rivallant, az Apollo Tyres Europe elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az új, magyarországi elosztóközpont javítja működési hatékonyságunkat, és nagyobb rugalmasságot biztosít a termékek tárolásában és a megrendelések teljesítésében. A létesítmény lenyűgöző környezetvédelmi jellemzőkkel rendelkezik, és – nem utolsó sorban – ideális helyen fekszik, kiváló a közlekedés a gyöngyöshalászi gyárunkhoz is. Az épület megnyitása egy újabb fontos mérföldkövet jelent stratégiánkban, amelynek célja, hogy Európa-szerte növeljük jelenlétünket a gumiabroncs piac kulcsfontosságú szegmenseiben.”

A state-of-the art technológia mellett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság a VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok fontos jellemzője. A VGP épületei többek között BREEAM-minősítést kapnak és zöld energiával működnek. Ezzel párhuzamosan a VGP Megújuló Energia Részlegének zöld energiatermelő kapacitása már 172,9 MWp-ra nőtt és további 95,1 MWp pedig előkészítés alatt áll. A 2019-ben létrehozott VGP Alapítvány már 36 olyan projektet karolt fel, amelyek társadalmi kérdésekkel, természetvédelemmel és kulturális értékek védelmével foglalkozik, és eddig több mint 6,6 millió euróval támogatta ezeket.

További információ: https://www.vgpparks.eu/hu/ 

- bdpst24.hu

Check Also

Izgalmas rajtot vett az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye

510 hajó, köztük 15 katamarán, csaknem 2500 versenyzővel a fedélzetén rajtolt el csütörtökön reggel 9-kor …