Honnan hová? SŐT..” címmel évadzáró konferenciát tartott a Magyar Fesztivál Szövetség

  • Veszprémben 

Az Európa Kulturális Főváros – 2023 fejlesztéséből létrehozott ActiCityben nagytermében tartott szakmai találkozót – Márta István egyesületi elnök felkérésére – Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyitotta meg.Az összejövetelen a fesztiválok jelentőségéről, szponzorációs lehetőségeiről és a kormányzat támogatási lehetőségek átbeszélésén túl kiemelet szerepet kapott az idei EKF fejlesztések, tartalmak bemutatása. Porga Gyula polgármester és Markovits Aliz a 2023 Veszprém-Balaton Zrt.vezérigazgatója prezentációit követően Liptay Gabriella (KPMG kommunikációs igazgató) és Pantl Péter MOL kommunikációs alelnök – Mészáros Zoltán MFSZ elnökségi tag (Veszprém Fest) moderálásával – kerekasztal beszélgetésen ismertették a nagyvállalati szponzorációk alapelveit, lehetőségeit.


A határon túli fesztiválokat Horváth László alelnök (Fonó, Dombos Fest – Vajdaság) mutatta be. Butka Gergő (Szatmárnémeti Világzenei Fesztivál), Farkas József (Gombaszögi Nyár) beszéltek a fesztiváljaik megrendezésének – a magyarországi gyakorlattól eltérő – feltételeiről, gazdasági és közösségteremtő aspektusairól. 


Az idén két fesztivál kapott un. minősítési oklevelet:  a miskolci XI. Avasi Borangolás és a pécsi Szamárfül Fesztivál. Burghardt Petra az MFSZ kommunikációs munkatársa a szervezet social media fejlesztéséről tartott beszámolót, Bélafi László ügyvezető pedig bemutatta a veszprémi Hangvilla és ActiCity kulturális helyek önfenntartó működési modelljét.


A konferenciát követően a tagok részt vettek az aznap kezdődő Jazz Fesztivál programjain, majd másnap, a Mészáros Zoltán által vezetett túrán megtekintették a kulturális főváros fejlesztéseit.

fotók forrása: MFSZ

- bdpst24.hu

Check Also

Perspektíva Összművészeti Fesztivál // Karaván Fesztivál

május 24-27., Karaván Színház; Független Színház Az első alkalommal megvalósuló Perspektíva Összművészeti Fesztivál fókuszában a …