FÓKUSZBAN A TÉRINFORMATIKA 

  • Ingyenes előadások és workshopok kezdőknek és haladóknak az ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet szervezésében. 

Térinformatikai Világnap alkalmából egész napos programot rendez az ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet, ahol a szakterület iránt érdeklődő középiskolásoknak, illetve egyetemi hallgatóknak és a más gyakorlottabb geoinformatikusoknak tartanak interaktív foglalkozásokat.

Időpont: 2023. november 20. hétfő)  9:00

Helyszín: ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet (1117 Bp. Pázmány P. sétány 1/A)

Délelőtt Oláh Krisztina, az intézet térképtárának vezetője a térképészet történetéről, Kovács Béla egyetemi docens a műholdakról és GPS-ekről tart előadást, a programot pedig egy GPS-es pontkeresős játék zárja a lágymányosi kampuszon. A programon legfeljebb 40-en vehetnek részt.
Regisztráció 

Délután Zlinszky András (MTA Biológiai Tudományok Osztálya) tart interaktív workshopot a Copernicus Data Space Ecosystem nyílt adatbázis kínálta lehetőségekről hallgatóknak és geoinformatikában gyakorlottabbaknak. Itt a férhőhelyek száma 20, amelyből a szervezők 11 fő számára tudnak számítógépet is biztosítani.
Regisztráció 

- bdpst24.hu

Check Also

Gyönyörű menyasszony volt Eke Angéla! – Így vonult az oltárhoz

A Valami Amerika sorozatban minden a feje tetejére áll, amikor az Eke Angéla által alakított …