A Pensum Group a munkaerő-kölcsönzés szerepének erőteljes növekedésére számít

Minősített munkaerő-kölcsönzőként a Pensum Group Nyrt. értékelte a Kormány által előterjesztett „A harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról” szóló törvénytervezetet, mely új keretbe helyezi a vendégmunkások foglalkoztatását. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat üdvözli, hogy a tervezet alapján nem változik az eddigi szabály, mely szerint vendégmunkásokat továbbra is csak minősített kölcsönbeadók hozhatnak be az országba gyorsított eljárás keretében. A társaság elkötelezett a magyar munkavállalók foglalkoztatása iránt, ugyanakkor ezzel párhuzamosan növekedve a harmadik országbeli munkavállalókkal foglalkozó üzletága az év végéig elérheti az érintett országokból toborzott 500 munkavállaló foglalkoztatását. A társaság a törvénytervezet értékelése mellett közölte, hogy árbevétele a harmadik negyedévben 30 százalékkal, az év eddigi 9 hónapjában pedig 14 százalékkal bővült.

Kedvezően befolyásolhatja a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group Nyrt. gazdálkodását, ha a Parlement elfogadja a Kormány által előterjesztett „A harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról” szóló törvénytervezét, tekintve, hogy a vállalat tavaly októberben szerezte meg a szükséges engedélyt, így azóta minősített munkaerő-kölcsönzőként folytatja tevékenységét. A humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú vállalat az év első felében kezdte meg a felkészülést a nagy volumenű tevékenység folytatására. A társaság idén 62 új partnerrel kötött szerződést, melyekből 25 kimondottan harmadik országbeli munkavállalók meghatározott munkakörökben történő foglalkoztatására irányul, így az év végéig több mint 500 munkavállaló kölcsönzését prognosztizálja az üzletágon belül. A Pensum Group 2023 júniusa óta foglalkoztat harmadik országbeli munkavállalókat, akiknek a létszáma folyamatosan nő, de a belföldi munkavállalók száma még mindig jelentősen magasabb és a társaság továbbra is törekszik az arányok megtartására. 

Dr. Hadházy Tamás, a Pensum Group Nyrt. Igazgatóságának a tagja a törvénytervezettel kapcsolatban elmondta, hogy az új keretbe helyezi a vendégmunkások foglalkoztatását. A tervezet tovább szigorítja a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásának keretrendszerét, de nem változtatja meg a korábbi szabályt, miszerint vendégmunkásokat továbbra is kizárólag minősített kölcsönbeadó hozhat be gyorsított eljárás keretében. Dr. Hadházy Tamás fontosnak tartja azt a kormányzati célkitűzést, hogy az üres álláshelyekre elsősorban magyar munkavállalókat kell mobilizálni, ugyanakkor üdvözli annak a lehetőségnek a megtartását, hogy a gazdaság érdekeinek megfelelően azokra az állásokra, amelyeket magyar munkavállaló nem tud betölteni, lehetőség legyen vendégmunkásokat alkalmazni a meghatározott keretrendszerben. 

A Pensum Group mindkét munkaerőkölcsönzési ágazata az idei harmadik negyedévben jelentős bővülést ért el: a belföldi magyar munkaerőkölcsönzés a tavalyihoz képest 15 százalékkal, a külföldre irányuló munkaerőkölcsönzés pedig 32 százalékkal növekedett, így a társaság árbevétele a tavalyihoz képest a harmadik negyedévben 30 százalékkal, míg az első 9 hónapban összességében 14 százalékkal bővült.

www.pensum.hu

- bdpst24.hu

Check Also

Vörösmarty Színház: A kék hajú lány + interjú

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék …