„A jövő zöld generációjáért díj 2023”

  • Óriási sikerrel zárt a pedagógusok számára kiírt környezetvédelmi pályázat.

Nyár elején környezetvédelmi pályázatot indított a Fiatal Családosok Klubja a Zöld Követ Egyesület szakmai támogatásával a közoktatásban, köznevelésben dolgozó tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, egyéb munkatársak fenntarthatóságért tett munkájának elismerése céljából. 

Azoknak a környezetvédelem iránt elkötelezett pedagógusoknak kívántak elismerést nyújtani, akik különösen aktívak a fenntartható fejlődést szolgáló nevelés-oktatás területén. Akik munkájukkal, életszemléletükkel a diákjaik számára a társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatóság fontosságát közvetítik és ezáltal környezetvédelmi cselekvésre inspirálják a fiatalokat.  

154 pedagógus nyújtotta be határidőig a pályázatát, amelyet egy 4 tagú zsűri bírált el. A zsűri tagjai voltak: Király Nóra, a FICSAK alapítója, Rudda Ildikó, földrajz szakos pedagógus, Dr. Varga Sarolta, fenntarthatósági szakértő és környezetvédelmi szakjogász és Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítőfüvek tulajdonos-ügyvezetője, az évtizedes múltra visszatekintő fenntarthatósági munkájáért számos elismeréssel kitüntetett üzletember. Nem volt könnyű dolga a szakembereknek, mert sok kiváló anyag érkezett, szoros volt a verseny. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra 2023. november 10-én, pénteken a Rudas Bistro panoráma termében került sor.

A 100.000, 75.000 és 50.000 Ft-os fődíjak mellett több, mint 20 különdíj odaítélésére is lehetőség volt a SPAR, BogBag, Biopont, ProGuard Europe, NaTúra, Neteducatio és Ilcsi Szépségmanufaktúra felajánlásával. 

Az első helyezett Petrilla Csaba, a budapesti Gloriett Sportiskola és Általános Iskola pedagógusa, a második helyezett Csordás Róbert, a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pedagógusa és a harmadik helyezett pedig Barocsai Zoltán, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium pedagógusa lett. A többi díjazott listája és az első három helyezett beadott pályázata a weboldalon tekinthetőek meg. 

Pályázati oldal: https://ficsak.hu/zold-jovoert-pedagogus-dij-2023/

A szervezők tervezik a folytatást, tekintettel arra, hogy most formálódó jövő generációjának várhatóan olyan környezeti körülményekhez kell majd alkalmazkodniuk és olyan környezeti problémákra kell majd válaszolniuk, amelyekhez az alapismereteket ma és itt szükséges megszerezniük, a pedagógusok szerepe a fenntarthatósági törekvések megvalósításában kulcsfontosságú.

Köszönet mindenkinek, aki részt vett ebben a féléves, közös munkában, tovább kell menni a ZÖLD ÚTON. Tegyünk együtt egy zöldebb jövőért!

- bdpst24.hu

Check Also

Tündöklő fények és mikulásvirág

Ötletek adventi dekorációhoz Elérkezett az adventi időszak, ami mindig a meghittségről és a kellemes, nyugodt …