Immunbeteg sógora inspirálta Dobó Ági új receptkönyvét

Dobó Ági és testvére, Edit olyanok, mint tűz és víz. Bár kiskoruk óta imádják egymást, kapcsolatuk akkor erősödött meg igazán, amikor mindketten édesanyák lettek. Önfeledt főzéseik eredménye egy közös szakácskönyv, melynek bemutatóján számos híresség körében készítette el kedvenc alternatív ételeit a testvérpár. 

Dobó Ági és Dobó Edit közös szakácskönyve, az Alternatív Alapkönyv elsősorban azokat szólítja meg, akik speciális étrendjükhöz keresnek inspirációt házias ízvilágú ételek formájában, vagy akik szimplán szeretnének egészségesebben táplálkozni. A könyvben szereplő, pontos receptek akár kisebb konyhai rutinnal is könnyedén elkészíthetők!

„A könyvet Editke férje, Mizsi inspirálta, aki immunbeteg, és akinek évekkel ezelőtt változtatni kellett az étrendjén. Kerül minden feldolgozott élelmiszert, nem eszik glutént, cukrot, tejtermékeket. A neki készített ételeket szedtük egy csokorba” – árulta el harmadik szakácskönyve kapcsán Dobó Ági. „Ezeket az ételeket a családban mindenki el tudja készíteni neki, ilyenkor pedig mindenki bele is kóstol ezekbe a fogásokba, amik legalább annyira ízlenek a rokonságnak, mint a hagyományos társaik.”

Az Alternatív Alapkönyv nagyon vidám hangulatban készült, négy-öt napra beköltözött Ágiékhoz az egész stáb. „A fotós, a grafikai szerkesztő, anyukánk, férjeink és gyerekeink körében főztük le mind a 72, a könyvben szereplő ételt, melyeket be is fotóztunk. Csodás hangulatban telt ez a pár nap, de a végére nagyon elfáradtunk” – mesélte el a közös munka kapcsán Ági testvére, Edit.

A lányok mára igazán jó csapattá váltak, de saját bevallásuk szerint szöges ellentétei egymásnak, így gyerekkorukban rengeteget veszekedtek. „A kor, majd később a gyerekeink nagyon sokat puhítottak rajtunk, egyre közelebb értünk egymáshoz, egyre szorosabb lett a kapcsolatunk. Pont az ellentéteink miatt nagyon jól kiegészítjük egymást, bízhatunk a másikban, mindig a másik támogatása a cél. Azt pedig nagyon fontos elárulnom, hogy ez a csapat anyával teljes, ami hármas női szövetségünk évtizedek óta megtörhetetlen” – tette hozzá Ági.

Az Alternatív alapkönyv bemutatóján többek között Nagy Adri, Gyuricza Dóra, Gulácsi-Vígh Dia és Lukács Miki főzött együtt a Dobó-lányokkal.

- bdpst24.hu

Check Also

KARÁCSONY LIPCSÉBEN – 1723 – A NEMZETI FILHARMONIKUSOK ÜNNEPI HANGVERSENYE

2023. december 23. szombat 19.30 Müpa Zenei időutazás: karácsony Lipcsében, háromszáz évvel ezelőtt. De miért …