Repülőgépek újrahasznosított anyagaiból készül az Emirates legújabb táska és kiegészítő kollekciója 

Az Emirates felelős fogyasztás iránti elkötelezettsége és innovatív hozzáállása jelenik meg az egyedülálló, táskákból és kiegészítőkből álló kollekciójában. Minden darab a légitársaság átalakított repülőgépeinek újrahasznosított anyagaiból készül, a bevételt pedig jótékony célokra fordítják. 

Budapest, 2023. november 13. – Az Aircrafted by Emirates limitált darabszámú kínálatában bőröndök, hátizsákok, kézitáskák, irattartók, piperetáskák, övek és cipők szerepelnek, amelyek mindegyikét az Emirates szabói tervezik és kézzel készítik a légitársaság dubaji központjában. A kapszulakollekcióhoz felhasznált anyagok, a légitársaság retrofit-projektjének köszönhetően az Airbus A380-as és Boeing 777-es szélestörzsű repülőgépek belső tereiből származnak, így a vásárló egy darab légi történelmet is magáénak tudhat.

A táskák és kiegészítők készítéséhez olyan meglepő anyagokat hasznosítanak újra, mint az alumínium fejtámlák, az A380-as fedélzeti lounge-aiban található kanapékról származó bőr, a 95 százalékos gyapjú ülésszövetek, a biztonsági övek és a kapitányi ülés szőrméi. Az újrafelhasznált anyagokból mélytisztítást, fertőtlenítést és szükség esetén felületkezelést követően születhetnek az új, egyedi darabok. Mivel mindegyik kézzel készül, megrendelésre az ügyfelek személyre szabott lézergravírozást is kérhetnek néhány exkluzív, egyedi táskára, bőröndre vagy irattartóra.

Az Emirates retrofit-projektje* során átalakított 16 repülőgépből több mint 14 ezer kilogramm anyagot sikerült újrahasznosítani. Egy gép felújítása során nagyjából 270 kilogramm bőrt és 627 kilogramm ülésszövetet lehet visszanyerni.

A tervek szerint a kollekció 2024-ben kerül forgalomba, a teljes bevételt a légitársaság alapítványán, az Emirates Airline Foundation-ön keresztül a rászoruló gyermekek kapják meg. A táskák és kiegészítők egy része először a dubaji Al Maktoum Nemzetközi Repülőtéren, november 13-17. között megrendezésre kerülő Dubai Airshow-n mutatkozik be, a teljes kollekció pedig a Emirates hivatalos webshopjában lesz elérhető.

- bdpst24.hu

Check Also

Megvannak az Esterházy Art Dating pályázat idei nyertesei

Kígyók és létrák Idén tavasszal tíz kurátor és 20 képzőművész ismerkedett egymással az Együtt a …