Az UEFA a KIPSTA-t választotta az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában

A francia első és másodosztály valamint a belga első osztály után, a KIPSTA lesz a hivatalos meccslabda beszállítója az UEFA Európa Liga és a Konferencia Liga eseményeinek is a 2024-2027-es szezonban.

A KIPSTA tovább fejlődik a professzionális labdarúgásban. A 2024-2025-ös szezontól kezdődően három évig a (2026-2027-es szezon végéig) a DECATHLON futball márkája szállítja az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga hivatalos meccslabdáit. Portugáliától Azerbajdzsánig, a Feröer-szigetektől Törökországig ezeken a tornákon az összes mérkőzést a KIPSTA által tervezett és gyártott hivatalos mérkőzéslabdákkal játsszák majd.

A KIPSTA, melynek központja Lille-ben, a Kipstadiumban található, több éve gyárt olyan hivatalos meccslabdákat, amelyek megfelelnek a francia első- és másodosztály (Ligue 1 Uber Eats és Ligue 2 BKT), valamint a belga első osztály (Jupiler Pro League) legmagasabb technikai követelményeinek. 

A meccslabda hőragasztott (varrásmentes) paneleinek köszönhetően a KIPSTA hivatalos meccslabdái kiemelkedő gömbformát és tartósságot kínálnak. A dombornyomott kialakításnak és texturált, szivaccsal bélelt borításának köszönhetően fokozott játékélményt biztosít. A KIPSTA hivatalos meccslabdáit rendkívül stabil iránytartás jellemzi. A Franciaországban tervezett, tesztelt és gyártott KIPSTA hivatalos meccslabdák FIFA QUALITY PRO tanúsítvánnyal rendelkeznek.

„Az UEFA döntése elismeri a KIPSTA szakértelmét és képességét, hogy olyan magas szintű technikai terméket kínáljon, amely megfelel a profi szint elvárásainak is. Egyben megerősíti a KIPSTA csapatok elkötelezettségét a futball szeretete iránt, legyen szó amatőr vagy profi szintről világszerte” – kommentálta Fabien Brosse, a DECATHLON termék- és sportigazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál a KIPSTA-t, mint hivatalos meccslabda beszállítót bejelenteni, most, hogy egyesítjük erőinket egy olyan márkával, amely osztozik az innováció, a minőség és a játék iránti szenvedélyünkben. A KIPSTA tapasztalata a kiváló minőségű labdák előállításában és a sport iránti elkötelezettsége óriási előnyt jelent majd, ahogy az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga új korszakba lép” – mondta el Guy-Laurent Epstein, az UEFA marketingigazgatója

- bdpst24.hu

Check Also

Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa …