NAV: Beszüntetett szigetelés

Kiesett a „szigetelése” annak a bolgár autósnak a kárpitja alól, akinek járművét a sztráda ácsi szakaszának egyik pihenőhelyén ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Mint kiderült; több száz doboz adózatlan cigaretta volt az autóban.

Hollandiában élő családjához indult látogatásra – legalábbis ezt mondta – az a sofőr, akinek autója több mint hatszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtett. Az alapos pénzügyőri kontroll rávilágított, hogy nem csupán rokonlátogatásról lehetett szó. A Bulgáriából indult autós dohánygyártmánnyal tömte ki a furgon pótkerekeit, valamint az oldal- és a tetőkárpitokat

A 37 éves férfi azt mondta, hogy a különböző márkájú cigarettákat ő maga rejtette el – családtagjainak szánta a „füstölő vásárfiát”.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai lefoglalták az 1,3 millió forint értékű dohányterméket. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás miatt is felelnie kell, és akár milliós bírságra is számíthat.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazás

- bdpst24.hu

Check Also

Nagy nevekkel rukkolt elő a SZIN

Megérkeztek az első sztárnevek a 2024-es nyárzáró fesztiválra. A Szegedi Ifjúsági Napokat, azaz a Coca-Cola …