Barkácsáruházas Black Friday: 3+1 tuti tipp

A Black Friday már nemcsak a hálaadást követő péntekre vonatkozik, hanem ennél jóval tágabb időszakra: érdemes november közepétől készülni, ha jó ajánlatokat akarunk kifogni. Idén a barkácspiac sem kivétel, hiszen óriási kedvezmények jönnek – íme néhány tipp, hogyan tudunk a lakásfelújításon, karácsonyi dekoráción vagy akár a szerszámok beszerzésén spórolni.

A Black Friday eredetileg az Egyesült Államokban a hálaadást követő péntek elnevezése, a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor az üzletek rendkívüli kedvezményekkel kínálják termékeiket. A halloweeni tökfaragáshoz hasonlóan ez is meghonosodott Magyarországon, így a kereskedők nálunk is élesítik a fekete pénteket, és ha ügyesek vagyunk, olcsón beszerezhetünk néhány karácsonyi ajándékot. Idén a barkácspiacon is lesz akciós időszak, egyes termékekre akár 60 százalékos kedvezménnyel. Az alábbiakban az országos hálózattal rendelkező Praktiker szakértőjével tekintjük át, mire érdemes figyelnünk, hogyan foghatjuk ki a legjobb ajánlatokat.

Már nemcsak péntek

Az elnevezésből adódóan még mindig sokan péntekre készülnek, pedig a kereskedők többsége már nemcsak egy napra időzíti az akciókat. Ezért érdemes minden esetben alaposan tájékozódni, hogy az adott webáruház vagy áruház mikor tartja a kedvezményes időszakot. Könnyen meglepődhetünk ugyanis, ha az eredeti egynapos dátumhoz ragaszkodva kifogyott készleteket, esetleg már nem is működő akciós oldalt találunk. A Praktikernél idén például már november 13-tól élesítik az év legjobb árait, amelyek november 26-ig elérhetőek.

Gondoljuk át előre, mit szeretnénk venni!

Legnagyobb kedvezmények

a Black Friday alkalmából 2023

(Termékkategóriák)

1. Hideg- és melegburkolás
2. Alternatív fűtés
3. Kerti eszközök
4. Bútorok
5. Szerszámok, eszközök, gépek
6. Világító berendezések
Forrás: Praktiker

Sokan impulzív vásárlóként ugranak fejest a fekete péntekbe, de a tapasztalatok alapján a sokféle akciós termék bizony eltérítheti a figyelmünket. Így előfordulhat, hogy a sok kattintást vagy áruházi vásárlást követően a homlokunkra csapunk: csak a lényeget nem vettük meg. Ezért érdemes listát készíteni, esetleg előre online kutatást tartani az elérhető lehetőségekről. Sok online webáruház lehetővé teszi azt is, hogy bejelöljük a kedvenc termékeinket, így a kedvezményes időszakban már nem lesz más dolgunk, csak bejelentkezni és felhasználni a korábbi gyűjtésünket, meggyorsítva ezzel a keresést és vásárlást. A Praktiker szakértője arra is ad tippeket, hogy miben érdemes gondolkodnunk: míg tavaly a lakberendezési és kerti eszközök, bútorok és szerszámok voltak a legkeresettebb termékek, idén a hideg- és melegburkolati, alternatív fűtési termékek mellett a kerti eszközök, szerszámok és gépek esetében kínálja a legnagyobb kedvezményeket a barkácsáruház. A várható keresletnövekedésre tekintettel nagyobb készlettel készülnek a lakberendezési és dekorációs termékek, bútorok esetében is

Őrizzük meg számlát!

Alapos tervezés esetén is elragadhat bennünket a hév, és esetleg többet veszünk a vágyott termékből, vagy kiderül, nem is arra gondoltunk, amit végül a kosarunkba raktunk. Ezért különösen fontos, hogy őrizzük meg a vásárolt termék számláját, ugyanis a bontatlan, sértetlen terméket az átvételtől számított 60 napig visszavihetjük, ráadásul a blokk elengedhetetlen az esetleges jótállási igények érvényesítésében is.

+1 Ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

Bár a legtöbb kereskedő nagy készlettel készül az akciós időszakra, előfordulhat, hogy lemaradunk a vágyott termékről. Ezért – a korábban említett listával felszerelkezve – érdemes időben belevágni a fekete péntekes vásárlásba, és minél előbb beszerezni, amit szeretnénk. Ha nem vagyunk résen, előfordulhat, hogy a kiszemelt termékből már csak korlátozottan lesz elérhető a kívánt szín vagy mennyiség.

www.praktiker.hu

- bdpst24.hu

Check Also

Humort és a valóságot választotta témaként a MediaMarkt a karácsonyi reklámjában

Könnyfakasztás helyett A digitális kor generációk közti feszültsége szolgáltatja a témáját a MediaMarkt karácsonyi filmjének. …