SOS támogatás a bőrnek is – nem csak kamaszkorban

Az évszakváltás mindig komoly kihívást jelent az arcbőr számára, ha pedig ez még együttjár valamilyen extra stresszhelyzettel, akkor még inkább. A kamaszok számára az ősz éppen ilyen, hiszen egy új tanév mindig tartogat némi plusz izgalmat is, miközben az őket érintő hormonális változások miatt eleve gyulladtabb, zsírosabb a bőrük. Egy négygyermekes édesanya, Szakonyi Eszter, kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus tanácsai azonban segíteni fognak, nem csak a kamaszoknak és szüleiknek, de azoknak a hölgyeknek is, akik a változó korba lépve találkoznak az aknéra hajlamos bőr problémájával.

A kamaszkori bőrproblémát nem a pattanások leszárítása oldja meg

„Valóban fontos a gyakori arctisztítás és a rendszeres kozmetikai kezelés, de legalább ekkora jelentőséggel bír az otthoni értő, rendszeres és hatékony termékekkel történő bőrápolás is” – mondja Szakonyi Eszter, a Vintage Beauty alapítója. – „A köztudatban elterjedt „szárítás” gyakran csak tovább fokozza a problémákat. A szakszerű tisztítás, a faggyúműködésszabályozó, gyulladáscsökkentő, hidratáló és baktériumok szaporodását gátló anyagok rendszeres alkalmazása ennél sokkal fontosabb. Ezeket a szempontokat vettük figyelembe az SOS krém megalkotásánál is.”

A megelőzés és a bőr hidratálása a legcélravezetőbb

A krém megelőz, nyugtat, gyulladást csökkent és megadja az aknés, gyulladt bőr számára azt a hidratációt, amellyel a faggyúmirigyek könnyedén tudják spontán a felszínre üríteni a váladékukat, így kisebb eséllyel jönnének létre azok a komedók, amelyek aztán a megváltozott hormonális folyamatoknak és baktériumoknak köszönhetően később a gyulladásokat generálják. Az aknés bőr faggyú- és vízháztartását normalizálni kell, a bőr flórájának épségét fontos visszaállítani, a gyulladásos folyamatokat csökkenteni, nyugtatni érdemes.

A hormonháztartás felborulása a bőrproblémák forrása

„Az SOS krém egyébként megoldás lehet akár azon nők számára is, akik a premenopauza vagy a menopauza időszakában szembesülnek azzal, hogy újra pattanásos lesz a bőrük”folytatja Szakonyi Eszter.Premenopauza idején a női hormonháztartás felborulása generálhatja az aknés tünetek megjelenését. Ezek a menopauza lezártával általában helyreállnak, de a célzott külső segítség tolerálhatóvá teszi a tüneteket, jobb esetben el is mulasztja azokat.”

Az almamagolaj szabályozza a faggyúműködést

A Vintage Beauty fejlesztése az SOS krém. Összetételének vázát az elmúlt 13 év gyakorlata és az elvégzett több tízezer arckezelés sugalmazza. Emellé jön a folyamatos kutatómunka az új alapanyagok után: így talált rá Eszter például Indiából a kiváló faggyúműködés szabályozó almamagolajra is. A Vintage Beauty mindemellett felhasználja a többnyire európai kozmetikai alapanyagokat fejlesztő cégek kínálatának azt a halmazát is, amely rendelkezik COSMOS bio minősítéssel és meggyőző kísérleti eredményekkel, ezenkívül illata, állaga megfelel az elvárásoknak. Az újdonságként használt almamagolaj mellett használunk uborkakivonatot, aranysárga tölcsérvirág, vadgesztenye és zsálya kivonatot, feketekömény, körömvirág, teafaolajat, levendula aromavizet és még sok egyebet.

A bőr tisztítása és koptatása az első lépés 

„A krém előtti letisztítás és óvatos koptatás rendkívül fontos, mert a bőr barrierjét kissé megtörve ezekkel az előkészítő termékekkel, mélyebben és gyorsabban tudnak a hatóanyagok felszívódni” – folytatja Eszter. – „A médiában látható rengeteg megalapozatlan kozmetikai reklám és negatív tapasztalat miatt általában a vásárlók már kicsit szkeptikusak, viszont mi ezt a krémet is, mint minden termékünket alapvetően professzionális kozmetikai arckezelésekhez fejlesztettük szakemberek számára, 98-100%-os hatóanyagtartalommal. Az ezekkel a termékekkel történő napi arcápolás nem igényel plusz odafigyelést, vagy ismeretet, de szinte azonnali javulást generál a bőr állapotában.”

A felelős szülők választása a Green Parent díjas termék

A Vintage Beauty 40 hazai és nemzetközi díja közül kétségkívül az egyik legfontosabb a négygyermekes édesanya, Eszter számára az a Green Parent díj, amelyet a termékcsalád másik tagja, az SOS szérum nyert el, amely gyakorlatilag minden vírus, baktérium, vagy gomba okozta bőrelváltozást pozitív irányba tud terelni és gyors hámosítást generál hámfosztott bőrök esetén is. Mindemellett viszketéscsillapító és nyugtató hatású, tehát bőrelváltozásoknál is azonnali gyógyír. Gyógynövényes illata ellenére az egyik nagy kedvence a legtöbb vásárlónak.

Mindennapi szokások bevezetése

Eszter tanácsa a kamaszt nevelő szülőknek, hogy időben kezdjék el a gyerekeket a rendszeres bőrápolásra szoktatni. A napi tisztítás, hidratálás és a maszkok heti kétszeri használata legyen rutin, erre hívjuk fel figyelmüket, adjuk kezükbe a segítségükre szolgáló termékeket, ezzel is támogassuk gyermekeinket a kamaszkor kihívásai közepette. 

- bdpst24.hu

Check Also

Tóparti jelentés: itt hűsölnek a magyarok a kánikula idején

A Szallas.hu friss elemzése szerint bár a Balaton népszerűsége elvitathatatlan a vakációzók körében, a Tisza-tónál …