NAV: „Csomagolt” szőrgombócok

Kiskutyák kuporogtak a cigarettát rejtő csomagok alatt egy román furgon rakterében, amikor a sofőrt az M1-es sztrádán ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A férfi sem a kutyakölykökkel, sem a cigarettával nem tudott elszámolni a hatóság felé.

Romániából Németországba tartott az autó, aminek a raktere az adózatlan cigarettán túl, Bichon fajta-jellegű kölyökkutyákat is szállított. A pénzügyőrök az sztráda ácsi pihenőjébe kikísérték a furgont. Mint kiderült a raktér platóján 230 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vittek, ahol a dobozok és bőröndök alatt, négy alig 8 hetes, hófehér szőrgombóc mocorgott. A sofőrnek az állatokhoz nem voltak érvényes okmányai, továbbá azt mondta, hogy az elrejtett cigarettáról semmit nem tud.

A NAV munkatársai értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyökállatoknak oltásuk, chipjük, és állatútlevelük sincs, így okmány hiányában és fiatal koruk miatt sem szállíthatóak. Az ebek azóta egy állatvédő egyesület vendégszeretetét élvezik.

A pénzügyőrök az adózatlan füstölnivalót lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

A NAV tevékenysége több ponton is kapcsolódik az állatvédelemhez, 2022-ben 150-ként írta alá az Állatvédelmi Kódexet. A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nyugat-Magyarországon 2023-ban 49 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsították meg. Az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelic madarat és macskákat is találtak már szolgálat közben a NAV járőrei.

- bdpst24.hu

Check Also

Budapesten ad koncertet a Backstreet Boys sztárja

A napokban vált biztossá, hogy Nick Carter, minden idők legsikeresebb fiúbandája, a Backstreet Boys alaptagjaként …