„Kényszerleszállás” a NAV udvarán

Hidrokopterével sem sikerült összezavarnia a pénzügyőröket egy bolgár autósnak. Látszólag csak egy légi járművet szállított, amikor a járőrök kiterelték és ellenőrizték a szokatlan vontatmányt a Győr-Moson-Sopron vármegyei sztráda egyik szakaszán. 

A vízre le- és onnan felszállni képes helikoptert vontató, bolgár járműszerelvény alapos vizsgálata után hamarosan a „kényszerleszállás” is megkezdődött.  A hatalmas sárga monstrum után a sofőr furgonját is átvizsgálták az egyenruhások. Az ajtók kárpitja alatt több mint négyszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A NAV udvarán landoló férfi, azt mondta, hogy az elrejtett füstölnivaló nem az övé, a főnöke utasította, hogy Németországba vigye.

A NAV munkatársai a négyszáztíz doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát lefoglalták. Az ügyeskedő jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekményének elkövetése mellett, több mint egymillió forint bírságra is számíthat.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkalhttps://nav.gov.hu/vam/utazás

- bdpst24.hu

Check Also

Netrisk: a vizet tartják a legnagyobb veszedelemnek a lakásbiztosításoknál

Gondot okozhat a havazás Az elmúlt napokat jellemző télies, havas időjárás ismét megmutatta, hogy érdemes …