Olcsóbb lesz a foodorán rendelni – csökkentik a kiszállítási díjakat

Olcsóbban jöhetnek házhoz az ételek a fővárosban, a foodora ugyanis átlagosan 16 százalékkal csökkenti a kiszállítás díjait november 1-től. A díjcsökkenés jelenleg Budapesten lép életbe, de vidéken is terveznek módosításokat.

Újítással készül a foodora: átlagosan 16 százalékkal csökkennek november elejétől a kiszállítási díjak Budapesten. Sőt, a legalacsonyabb kiszállítási díj az eddigi 599 forintról 399 forintra mérséklődik. A díjcsökkenés a foodora közel 2500 éttermi partnerét érinti a fővárosban.

„Látva az elmúlt időszak megnövekedett terheit, mindent megteszünk, hogy szolgáltatásunk eredeti céljához híven a lehető legtöbb embernek segítsünk azáltal, hogy anyagilag is elérhetővé tesszük az étel- és élelmiszerrendelést, ezzel időt és energiát spórolva az élet fontos dolgaira. Reméljük, hogy a lépéssel sikerül fokozni az érdeklődést éttermi partnereink felé is, ezáltal kompenzálva a recesszió miatt kiesett forgalmuk egy részét” – mondta el Szauter Zsolt, a foodora marketingvezetője.

A kiszállítási díj mértéke a kiválasztott étteremtől való távolságtól függ – minél messzebbről rendel valaki az appon, annál magasabb a kiszállítás díja. Jelenleg Budapesten a rendelések túlnyomó többsége az éttermek és üzletek 3 km-es környezetéből érkezik, így ezeken a távokon lesz érezhető arányaiban a legmarkánsabb különbség. Ezáltal a lehető legtöbb felhasználónak kínálnak csökkentést.

Az ételrendelés kényelme továbbra is népszerű: Budapesten belül a legtöbbet rendelő kerületek toplistáját a 11., a 13., a 14. kerület vezeti, de előkelő helyen állnak a 3. és 9. kerületek is.

Szauter Zsolt hozzátette: a kiszállítási díjakat a fővároson kívül is tervezik csökkenteni, ez legkorábban 2024-ben valósulhat meg.

- bdpst24.hu

Check Also

A biodiverzitás védelmére buzdít a Theodora ásványvíz kékkúti kiállítása

Természetfotók a természetben Szabadtéri kiállítás nyílt a Káli-medence szívében, a Theodora ásványvíz kékkúti forrásánál. A tavalyi, …