Magyar és német egyetemekkel közösen indít új innovációs programot Üzbegisztánban a Quantum Leap

A Quantum Leap és a Startup Campus szakmai partnerségében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával kifejlesztett InnoGEN Youth Program Uzbekistan célja a közép-ázsiai régióra implementált innovációmenedzsment és technológiatranszfer folyamat kidolgozása, különös hangsúlyt fektetve a tehetséges üzbég kutatókra. A részletesen kidolgozott program PhD projekteknek kínál lehetőséget arra, hogy kutatásaikat – magyar és bajor egyetemek és KKV-k bevonásával – egy európai tanulmányút keretében az üzleti szférában is validálják.  

 A 2023-ban is megrendezésre kerülő InnoWeek Tashkent esemény keretében az InnoGEN Uzbekistan Program vezetője, Galla Zoltán mutatta be az idei évben kifejlesztett programot, továbbá hatékony piacra lépési stratégiákról és üzletfejlesztési jó gyakorlatokról tartott előadást az innovációs fórumon. A delegáció tagjai voltak az InnoGEN Program partner egyetemeinek képviselői is, köztük Jana Legtenborg, a TU-München International GmbH üzletfejlesztési vezetője, Békési Dávid, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Nemzetközi Stratégiai és Koordinációs Központ vezetője, valamint István Zsolt, a Miskolci Egyetem Innovációmenedzsment részlegének vezetője. A látogatás során a Quantum Leap képviseletében és vele szoros szakmai partnerségben a Startup Campus egyeztetéseket kezdett az Üzbég Felsőoktatási, Tudományos és Innovációs Minisztériummal, amely elsőként mutatott komoly érdeklődést az InnoGEN Uzbekistan Program iránt.

A közép-ázsiai piacra implementált InnoGEN Program további lépései magukban foglalják az üzbég PhD-hallgatók projektjeinek kiválasztását, valamint a projektben részt vevő bajor és magyar egyetemeken zajló validációs folyamatok személyre szabását. A program lényeges eleme, hogy a kiválasztott európai egyetemek és az általuk delegált szakértők mellet, a PhD projektek gazdái találkozhatnak a szegmensben már működő innovatív európai vállalkozásokkal. Az európai jó gyakorlatok megismerése és az együttműködés kialakítása kulcsszerepet tölt be a programban.  

A program fontos mérföldkő a közép-ázsiai innovációs együttműködésben, mely nagyban hozzájárul a régió fejlődéséhez, az üzbég fiatal kutatók sikereihez, valamint a régiók közötti üzleti és technológia transzfer kapcsolatok erősítéséhez. 

További információk: https://www.innogenuzbekistan.uz/ 

További részletek a Quantum Leap honlapján: www.quantumleap.hu 

www.startupcampus.hu

- bdpst24.hu

Check Also

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eÁFA rendszere, melynek …