foodora: Ezer bukósisakkal a biztonságos közlekedésért

Az ételkiszállító működésében fontos szerepe van a biztonságos közlekedésnek, a foodora futárpartnerek jelentős hányada ugyanis biciklin teljesíti a napi címadagot. A vállalat elkötelezett amellett, hogy minél fiatalabb kortól megismerhesse a lakossággal a felelős közlekedés alapjait, ezért idén ősszel több mint 1000 bukósisakot adományozott olyan szervezetek, egyesületek és önkormányzatok számára, akik szívükön viselik a két keréken való közlekedést. 

“A foodoránál nem csak hivatásunk, hanem szenvedélyünk is a két keréken való közlekedés. A Magyar Kerékpárosklubbal rendszeresen szervezünk Bringás Reggelit, a futárpartnereink országszerte elengedhetetlen részei a nagyobb települések városképeinek, és fontos számunkra, hogy minél többekhez eljussanak a biztonságos közlekedés alapjait” – mondta el Garay Péter, a foodora operatív igazgatója.

Bukósisak a legkisebbeknek

A felelősségteljes közlekedés a megfelelő védőfelszereléssel kezdődik, a foodora pedig ebben szeretné segíteni már a legkisebbeket is. Az iskolakezdést követően ezért 1030 pink bukósisakot adományoztak olyan szervezetek, egyesületek és önkormányzatok számára, akik szívükön viselik a két keréken való közlekedést. 

Fontos volt számunkra, hogy – az egyébként kerékpáros futárpartnereink számára is elérhető – eszközeink olyan helyre kerüljenek, ahol a közlekedésbiztonság oktatását már fiatal korban kezdik, és a szervezetek tevékenységének fókuszában nemcsak az információ-átadás áll, hanem a szemléletformálás és a közösségépítés is éppúgy hangsúlyos” – tette hozzá a kiválasztás kritériumairól Garay Péter.

Az egyik kezdeményezett a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház által szervezett Tour de Kalász szabadidős sportrendezvény lett. Az idén 20. alkalommal megrendezett kerékpáros erőpróbán 733-an indultak, a foodora pedig 550 bukósisakkal segítette a rendezvényt. 

Célunk a kerékpározás népszerűsítése, a csodás kerékpárútjaink megismertetése, a különböző korosztályok ösztönzése a kerékpár használatára, kezdve a legkisebbektől, akiknek évek óta rendezzük a „Mini Tourt”, egészen a senior kategóriáig. A közlekedésbiztonság minden évben visszatérő elem, amelyben részt vesznek a budakalászi városrendészek és a helyi rendőrség munkatársai. Nagyon nagy Budakalászon az átmenő forgalom így nagyon fontos feladatunk a közlekedésbiztonság oktatása” – tette hozzá Uttoné Ochodniczki Vanda, a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár művelődésszervezője. 

A bukósisakokból jutott még a bicskei Petőfi Művelődési háznak, akik az autómentes napjukon buzdították a kicsiket a viselésére, Ajka Város Önkormányzatának, akik őszi Bicibuszt szerveztek és többek között a zirci Andante Sport, Oktatási és Kulturális Egyesületnek is, akik bringásreggelivel kedveskedtek a helyieknek. 

Hagyománya van az adományozásnak

A foodorától korábban sem állt távol az adományozás: a márciusi márkaváltást követően a korábban használt panda jelmezeket kisgyermekekkel foglalkozó szervezetek adta, a meleg futárkabátjaik és pulóverek karitatív szervezeteken keresztül jut el rászorulókig, ételhordó táskáikból pedig téli melegedő készül mentett állatoknak. 

- bdpst24.hu

Check Also

Anyagi gondoktól mentes nyugdíjaskor?

Lehetséges! – Fiatalon a legjobb nyugdíjpénztári taggá válni A pénzügyi tudatosság már az első vásárlással …