Új szereposztással látható a Recirquel ünnepi produkciója

  • A Kristály című téli újcirkusz mese december 6-tól a Millenárison várja a családokat

Decembertől szinte teljesen új szereposztással látható a Recirquel nagysikerű téli újcirkusz meséje, a Kristály. A Millenáris Üvegcsarnokban a közönség szeme láttára kelnek életre a csillogó, jégbe fagyott, bámulatos meseképek, a különleges cirkuszi térnek köszönhetően a nézők a lebilincselő történet részeseinek érezhetik magukat. A gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas immerzív előadás december 6. és január 7. között hatvannál is több alkalommal látható.

Hólandia jégbe fagyott birodalmában nincs helye az érzelmeknek. Tilos a jókedv, a nevetés, és a bánatot is jobb leplezni: a királynő, Kristály ugyanis elvesztette hitét az emberi érzelmekben, a világot jégbe fagyasztotta, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózva kéri számon birodalmának lakóin az egészen a szív mélyéig hatoló fagyos fegyelmet. Jégország elemein azonban időről időre repedések keletkeznek, és a tiltott szerelem tüze meg-meg olvasztja a jégtáblákat.

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott Kristály című produkció története a cirkusz és a tánc eszközeivel idézi meg a klasszikus mesék világát. Az elsőként 2018-ban a Müpa melletti sátorban bemutatott, évről évre teltházas előadásban a közönség egészen közelről csodálhatja meg a fejük felett elsuhanó artisták lélegzetelállító mutatványait. Az immerzív színházi műfaj különlegessége, hogy a nézők maguk is a cirkuszi tér részévé válnak: együtt mozognak és lélegeznek a művészekkel, a mesébe feledkezve együtt keresik a szeretet melegségét a lenyűgöző illúziókkal teli, hóval borított térben.

A produkció 2023-ban szinte teljesen új szereplőgárdával és megújult cirkuszi zsánerszámokkal várja a közönséget a Millenáris Üvegcsarnok grandiózus terében. A fellépő artistákat több száz jelentkező közül, többkörös castingot követően válogatták be az idei előadásba.

Van, ami változatlan maradt: Kristály szerepében továbbra is Horányi Juli énekesnőt láthatjuk, az olykor zord, de annál mulatságosabb udvari Manót a társulat korábbi előadásaiból is jól ismert Egyed Brigitta színésznő alakítja. A produkciót a lenyűgöző artistaszámok mellett sokféle táncos elem teszi feledhetetlenné, a többi között Magyarország legbravúrosabb hiphoptáncosai is a jeges porondra lépnek.

Az előadásban eredeti zeneművek és karácsonyi klasszikusok adaptációi csendülnek fel, a zenei szólamokat Terjék Gábor és Mester Dávid szerezték, a jelmezeket Kasza Emese tervezte, a díszletek Klimó Péter tervei alapján készültek. Az előadás társrendezője Illés Renátó, társkoreográfusa Zsíros Gábor, a próbavezető Horváth Zita és Demissie Efraim voltak.

Kristály december 6. és január 7. között összesen 63 alkalommal látható a Millenáris Üvegcsarnokban (D épület). A jegyek október 25-től kaphatók a Müpa jegypénztárában és online a Müpa weboldalán.

Program és jegyvásárlás: https://www.mupa.hu/programok/kristaly

- bdpst24.hu

Check Also

Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált az ORLEN

A vállalat 2024-ben további növekedést vár Az ORLEN egy éve jelent meg Magyaroroszágon, és látványosan …