Megvásárolta a varsói Lipowy Office Park irodakomplexumot a Futureal 

A Futureal bejelentette a varsói Lipowy Office Park megvásárlását. Stratégiájának megfelelően, a vállalat újra kívánja pozícionálni az épületegyüttest azáltal, hogy egy fenntartható, emberközpontú és modern irodakomplexummá alakítja át.     

A Hochtief Development által 2009-ben fejlesztett Lipowy Office Park négy, ‘A’ kategóriájú irodaépületből áll, amelyek összesen 40.000 négyzetméter bérbeadható irodaterületet biztosítanak. A beruházás kétszintes mélygarázzsal és egy felszíni garázzsal is rendelkezik. A komplexum a nemzetközi repülőtér közelében helyezkedik el. 

A tranzakció a Futureal “Office Impact Strategy” iroda-újrapozícionálási stratégiáját követi, amelynek keretében régebbi irodaházakat alakítanak át, hogy megfeleljenek a korszerű ESG piaci elvásároknak. A Futureal elképzelése szerint a Lipowy Office Park egy fenntartható és az energiahatékony épületként működik majd tovább a jövőben. A vállalat célja, hogy a felújítást követően a komplexum megszerezze a BREEAM “Excellent in Use” minősítést. Ennek megfelelően számos zöld technológiai fejlesztést terveznek, többek között napelemek, energiahatékony HVAC-rendszerek, valamint LED-es világítástechnika és víztakarékos fürdőszobai szerelvények beépítését is.

„A most bejelentett akvizíció illeszkedik a befektetési stratégiánkba, amely olyan hozzáadott értéket teremtő és opportunista befektetésekre összpontosít, amelyek a kihívásokkal teli piaci körülményektől függően, várhatóan magas hozamot biztosítanak. A Futureal-csoport szilárd szakmai és pénzügyi hátterének köszönhetően jelentősen növelni tudjuk a Lipowy Office Park piaci értékét” – hangsúlyozta Karol Pilniewicz, a Futureal Investment Partners vezérigazgatója.

- bdpst24.hu

Check Also

A rocklegenda, Lenny Kravitz is csatlakozik a Colours of Ostrava eddig bejelentett fellépőihez

A legendás zenész, Lenny Kravitz ugyan ritkán lép fel európai fesztiválokon, de ezúttal kivételt tesz, …