Helly Hansen esőkabát kisokos

  • Mit és mikor? Így válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb esőkabátot

Esőkabát, esődzseki vagy csak simán vízhatlan ruházat? Honnan tudjuk megállapítani, mi a különbség, mikor melyiket érdemes felvennnünk vagy hogyan válasszunk megfelelő vízálló ruházatot különböző programjainkhoz? A Helly Hansen szakértői ezzel az esőkabát kisokossal szeretnének járható útvonalat találni az esőkabátok útvesztőjében, hogy biztosan megtaláljuk azt a darabot, amely minden igényünket kielégítheti.

Egy jól megválasztott esőkabát a ruhatárunk egyik kulcsdarabja lehet, ugyanis  az egyik legpraktikusabb ruhadarab, hiszen viselésével a csapadékos időjárás sem korlátozhat bennünket tevékenységeinkben, legyen szó akár egy hétköznapi bevásárlásról, kutyasétáltatásról vagy éppen hegyi túrázásról. Annak érdekében, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb esőkabátot, az alábbiakban a Helly Hansen szakértői összegyűjtötték milyen kategóriákra lehet osztani az esőkabátokat, melyek azok legfőbb jellemzői és milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk a választás során, illetve figyelembe vettél a márka vízálóssággal kapcsolatos skáláját.

Ami jó, ha mindig nálunk van

Bár a széldzsekiket úgy tervezték, hogy könnyűek legyenek, ezért jellemzően nem rendelkeznek a komoly esővédelemhez szükséges réteges szövetszerkezettel, mégis gyors védelmet nyújthat egy enyhe záporeső ellen. Tartsunk egyet a táskánkban, hogy szükség esetén védelmet nyújtson, de ne várjuk el tőle, hogy egy komolyabb esőzésnél is helyt álljon. 

A szakértők ajánlása: Helly Hansen W Rapide Windbreaker Jacket

Skála: 2/6 – vízlepergető

Városba

A Helly Hansen összes esőkabátjára jellemző a vízállóság és jó legáteresztőség, azonban mikor többször szállunk fel tömegközlekedési eszközre, esetleg kerékpározunk, kutyát sétáltatunk, az időjárás pedig párás és nedves, különösen fontos az izzadság megfelelő elvezetése. Sokan tapasztalhattuk már, hogy a testünk előbb izzad le, minthogy a kabátunk elázna. A kulcs ilyenkor is a többrétegűségben rejlik, hiszen a belső membrán réteg elevezeti a nedvességet, míg a külső a csapadéktól véd meg. A Helly Tech technológiának köszönhetően ezek a darabok intenzíven vízállóak és extra légáteresztőek, remek választás mindennapi használatra.

A szakértők ajánlása: Helly Hansen Dubliner Jacket

Skála: 4/6 – 5-10.000 mm csapadék, közepes vízállóság

Extra esős időre

Ha órákon át zuhog az eső, keressük a Helox esőbiztos darabokat! A PVC-mentes anyag rendíthetetlenül ellenáll a legkomolyabb felhőszakadásoknak is, rugalmas, sztreccses anyaga biztosítja a mozgásszabadságot, míg a puha belső rész kényelmet biztosít. Bár a Helox nem légáteresztő, hegesztett varrásai vízzáróak, így a lehető legrosszabb viharban is védelmet nyújtanak vagy ha hosszú órákon keresztül kellene esőben helytállnunk, legyen az bármilyen túra, munka vagy kirándulás.

A szakértők ajánlása: Helly Hansen W Moss Raincoat

Skála: 6/6 – +20.000 mm csapadék, extrém vízállóság

Hidegbe

Szép és jó, hogy megtaláltuk az átmeneti időjáráshoz az esőkabátunkat, de mi van akkor, ha hirtelen beköszönt a hideg és már szükségünk lenne egy plusz rétegre, de az is fontos, hogy esőbiztos maradjon? Ha mindig fázunk, keressünk egy bélelt esőkabátot. A szintetikus bélések királyának is nevezett PrimaLoft® akkor is pehelykönnyed melegséget biztosít, ha kívülről nagy mennyiségű csapadék zúdul rá.

A szakértők ajánlása: Helly Hansen Mono Material Insulated Raincoat

Skála: 5/6 – 10-20.000 mm csapadék, nagy vízállóság

+ Extrák

Ha kiválasztottuk milyen fokú esővédelemre van szükségünk, természetesen még finomhangolhatjuk választásunkat és személyre szabhatjuk azt. Ha fontos a mozgásszabadság, és szeretjük, ha könnyen fel- és levehető, eltehető a kabát, válasszunk rövid, derékig érő fazont, míg ezzel szemben a hosszabb kabátok testünk nagyobb részét fedik le, ezáltal nagyobb védelmet biztosítanak, de lehet néhány szabadtéri tevékenységnél zavaróak lehetnek.  A gallérok és a kapucnik is befolyásolhatják döntésünket, míg akár a gyapjúval bélelt zsebek is segíthetnek a választásban. És ne felejtsük el a gumicsizmákat sem! A női és férfi változatban is kapható Helly Hansen Nordvik csizmákkal nem lőhetünk mellé.

www.hellyhansen.com

- bdpst24.hu

Check Also

Tony Leung Chiu-Wai szereplésével elindult Enyedi Ildikó új filmje, a Csendes barát forgatása

Elindult az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó legújabb filmje, a …