Saját carsharing márkát indít az AutoWallis: a SHARE NOW helyett érkezik a wigo!

A jövő héttől wigo (ejtsd: vigo) néven működik a Magyarországon megszűnő SHARE NOW helyébe lépő carsharing szolgáltatás. Az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Zrt. autómegosztó szolgáltatása olyan márkaként jön létre, amely teljesen a hazai igényekre szabottan biztosít magas minőségű, elérhető megosztott autós mobilitást a fővárosban. A SHARE NOW Magyarország jelenlegi, 100 ezer regisztrált felhasználójának az új alkalmazás letöltésén és „beüzemelésén” túl nincs teendője, az új érdeklődők pedig október 24-től tudnak regisztrálni a wigo-ra.

Budapest, 2023.10.19A SHARE NOW szolgáltatás üzemeltetésével utolsó piacralépőből 2022 végére árbevétel tekintetében piacvezetővé vált Wallis Autómegosztó október 24-ével saját autómegosztó szolgáltatást indít wigo márkanéven. Ezen a napon megszűnik a SHARE NOW szolgáltatása Magyarországon, ügyfelei pedig – a magánszemélyek ugyanúgy, mint a vállalatiak – automatikusan wigo felhasználókká válnak. Ehhez elég letölteniük a wigo alkalmazását, amely mától iOS-en és Androidon egyaránt elérhető, és egy jelszóváltoztatás után használatba vehető. A megújuló szolgáltatás a felhasználói visszajelzésekre építve többek között bővített kedvezményeket és rugalmas, automatizált csomagválasztást is biztosít a felhasználóknak. Emellett azok a felhasználók, akik a mai napig a SHARE NOW-ra regisztráltak, külföldön továbbra is igénybe tudják venni a szolgáltatást.

„Célunk, hogy a SHARE NOW Magyarország 100 ezer fős magyarországi felhasználótábora október 24-től zavartalanul élvezhesse tovább a megújuló autómegosztó szolgáltatásait új funkciókkal és applikációval, a megszokott autókkal és zónával” – mondta Koralewsky Márk, a cég vezérigazgatója, aki hozzátette: a wigo márka bevezetésével még inkább személyre szabott ügyfélélmény kialakítása és olyan új funkciók bevezetése a jövőben, amelyek még inkább a hazai felhasználói igényeket szolgálják ki. A wigo carsharing egyértelmű célja az elmúlt évek növekedési ütemének fenntartása, hiszen a nyugat-európai tapasztalatok azt mutatják: a nagyvárosok élhetőbbé tételéhez egyre inkább hozzájárul az autómegosztás, amellyel akár hét-tíz saját használatú jármű is kiváltható a városi forgalomban. 

„Rendkívüli rugalmassága a carsharinget arra is alkalmassá teszi, hogy a közösségi közlekedés más eszközeivel kombinálva legyen része a hatékony városi mindennapoknak” – véli Koralewsky Márk, amihez az itthoni támogató szabályozási környezet is elengedhetetlen. Ehhez jó példával szolgálhat, hogy Nyugat-Európában és a régióban is egyre több nagyváros ismeri fel az autómegosztás előnyeit és integrálja közlekedési infrastruktúrájába a szolgáltatást. Ennek támogatása minden felhasználó és városlakó érdeke, a szolgáltatás ugyanis szignifikánsan kevesebb autót eredményezhet az utakon, ami egyszerre jelent kevesebb dugót és több szabad parkolóhelyet.

Ezt az integrációs irányt tartja követendőnek a wigo is, amelyet még relevánsabbá tesz, hogy ez a mobilitási alternatíva a saját autó beszerzésének és fenntartásának drágulásával párhuzamosan egyre költséghatékonyabbá válik. Az újonnan regisztrálók október 24-től tudnak csatlakozni a wigo-hoz, amelynek a főváros mellett az agglomerációban is komoly tervei vannak: a közel 100 km2-es szolgáltatási területet olyan, folyamatosan növekvő külső zónák egészítik ki, mint Budakalász, Budaörs, Dunakeszi vagy Érd. A szolgáltatás kimagasló eredményeket produkált 2022-ben: az autókkal az egy évvel korábbinál kétszer több kilométert tettek meg a felhasználók, jelentősen nőtt az ügyfélszám és a flottaméret is. A jövőben még erőteljesebb lendületet adhat a wigo carsharing innovációs törekvéseinek és az új szolgáltatások bevezetésének az a megújult és stabil háttér, amelyet az AutoWallis Csoport nyújt. 

További részletek a szolgáltatásról: www.wigomobility.com

- bdpst24.hu

Check Also

Vörösmarty Színház: A kék hajú lány + interjú

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék …